Prisma juht: konkurents on tihe

Prisma juht Janne Lihavainen ütles, et kuigi jaekaubanduses on konkurents juba praegu tihe, peab ta uute kaupluste teket loomulikuks.

Tallinna Kaubamaja äsja avaldatud II kvartali majandustulemuste järgi kasvas ettevõtte müügitulu 1,9 protsenti ning puhaskasum 9,8 protsenti. Täna teatas Tallinna Kaubamaja Grupp ka uue Selveri avamisest.

Lihavaineni sõnul olid Tallinna Kaubamaja majandustulemused ootuspärased ning uue poe avamine tervitatav. „Ma arvan, et kaupluste võrgustik ei saa kunagi valmis,“ märkis Lihavainen. Ta selgitas, et kauplused arenevad ühiskonnaga samas tempos ehk kui mingis piirkonnas elanike arv tõuseb, siis tõenäoliselt sinna ka uusi kauplusi tekib. 

„Selge see, et selliseid aastaid nagu nägime kuni kümme aastat tagasi, et ühel aastal mitu uut kauplust tekib, ma arvan, et sellist aega me lähitulevikus ei näe, sest Eesti kauplustevõrgustik on tihe ja suhteliselt heas korras,“ lausus Lihavainen. Tihe võrgustik tingib aga ka suurenenud konkurentsi, mis Lihavaineni sõnul väljendub hindade languses.

Jaga lugu:
Seotud lood
KAUBANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kaubandusteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

Kaubandus.ee toetajad:

Maarit Eerme
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700