Autor: Merilin Sarapuu • 17. juuli 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Prisma juht: konkurents on tihe

Prisma juht Janne Lihavainen ütles, et kuigi jaekaubanduses on konkurents juba praegu tihe, peab ta uute kaupluste teket loomulikuks.

Tallinna Kaubamaja äsja avaldatud II kvartali majandustulemuste järgi kasvas ettevõtte müügitulu 1,9 protsenti ning puhaskasum 9,8 protsenti. Täna teatas Tallinna Kaubamaja Grupp ka uue Selveri avamisest.

Lihavaineni sõnul olid Tallinna Kaubamaja majandustulemused ootuspärased ning uue poe avamine tervitatav. „Ma arvan, et kaupluste võrgustik ei saa kunagi valmis,“ märkis Lihavainen. Ta selgitas, et kauplused arenevad ühiskonnaga samas tempos ehk kui mingis piirkonnas elanike arv tõuseb, siis tõenäoliselt sinna ka uusi kauplusi tekib. 

„Selge see, et selliseid aastaid nagu nägime kuni kümme aastat tagasi, et ühel aastal mitu uut kauplust tekib, ma arvan, et sellist aega me lähitulevikus ei näe, sest Eesti kauplustevõrgustik on tihe ja suhteliselt heas korras,“ lausus Lihavainen. Tihe võrgustik tingib aga ka suurenenud konkurentsi, mis Lihavaineni sõnul väljendub hindade languses.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700