Autor: Maarit Eerme • 30. juuli 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rimi endine projektijuht jäi kuriteos süüdi

Rimi endine projektijuht Tiit Elias jäi süüdi pistise võtmises, sest riigikohus ei võtnud tema kaebust arutada, kirjutas Õhtuleht.

Süüdistuse järgi eelistas Tiit Elias töövõtjatena kindlaid äriühinguid või kohtles neid tööde tegemisel ja vastuvõtmisel soodsamalt, mille eest nad andsid talle vastutasuna aastail 2012–2013 ligikaudu 530 000 eurot pistist. Uurimine tuvastas, et äriühingud kandsid pistiseraha Eliase firma Eliti Consulti kontole. Nad tegid seda neile selleks väljastatud fiktiivsete arvete alusel, mille sisuks oli projektijuhtimis- ja konsultatsiooniteenuste osutamine.

Pistise võtmises süüdi mõistetud Elias vaidlustas Tallinna ringkonnakohtu otsuse riigikohtus, kuid viimane ei võtnud tema kassatsioonkaebust menetleda.

Jaesektoris pettuste tuvastamisest kuulete lähemalt IV Sisekontrolli konverentsil 26. augustil

 

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070