• 01.10.15, 13:00
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Cityconi omanik: Eestit ootab jaerisk

Ostukeskuste omaniku Cityconi juht Marcel Kokkeel ütles Äriplaani konverentsil, et Eesti turgu varitseb jaerisk, sest kaubanduskeskuste ruutmeetrid kasvavad kordades kiiremini kui elanike arv.
Cityconi juht Marcel Kokkeel
  • Cityconi juht Marcel Kokkeel Foto: Andras Kralla
"Eesti suurim jaerisk saab olema kaubavarude ülejääk,“ kommenteeris Kokkeel.
Ta märkis, et elanike arv ei kasva kiiresti, kui paisub kaubanduskeskuste ruutmeetrite arv. "Ilmselt jäävad paljud ruutmeetrid tühjaks ja tuleb hakata investeerima oma keskustesse." Klienti ei huvita, kus ta ostab, teda huvitab, mida ta ostab, ütles Kokkeel.
Kokkeel lisas, et kaubanduses on kaks võitjat - meelelahutuskeskused suurtes linnades ning igapäevakeskused, seal kus inimesed elavad. 
"Veebikaubandus kasvab kiiresti ning jätkab ka kasvamist, kuid esmatarbekaubad, puhastus- ja toidukaubad on jätkuvalt need tooted, mille järgi läheb inimene kaubanduskeskusesse," ütles Kokkeel ning lisas, et tema hinnangul hakkavad peagi paljud kaubanduskeskused Euroopas surema. 
Citycon avab enda kaubanduskeskustes munitsipaal teenuste keskuseid, raamatukogusid, teatreid. "Lisame keskustesse lokaalseid teenuseid, mis toovad kliendid keskustesse. See on inimeste keskus ja sinna me ka investeerime." Tema sõnul soovib klient minna sinna keskusesse, kus on teised inimesed ning kui neid keskusi on nii palju, siis keegi jääb kliendist lihtsalt ilma. 
Kokkeeli sõnul areneb Citycon globaalselt, sest ka nende partnerid ja kliendid kasvavad globaalselt. "Meie portfell on täna 5 miljardit eurot, millest suurema osa moodustab Soome ja Norra turg. Oleme Soome turul number üks, Rootsis kolmas ja Norras number kaks," loetles Kokkeel. "Eesti turul oleme number üks. Meie äris on oluline olla suur.“
Ta lisas, et Cityconil on plaan üha kasvada ning sihikul ei ole mitte Soome, vaid Hiina ja Türgi.
Cityconi portfellis on 35 ostukeskust ja 25 muud kaubanduspinda, suurem osa Soomes. Kontsern haldab ligikaudu 3,3 miljardi euro väärtuses vara. Eestis kuuluvad Cityconi portfelli Kristiine, Rocca al Mare ja Magistrali keskus. Citycon on teatanud plaanist Balti ja Põhjamaade turgudel kiirelt laieneda.
Autor: Alyona Stadnik, Äripäeva ajakirjanik

Seotud lood

Uudised
  • 20.04.18, 15:01
Citycon ei ole Rocca Al Mare laienduse mõtet maha matnud
Eestis Kristiine ja Rocca al Mare kaubanduskeskusi haldava Cityconi finantsdirektor Eero Sihvonen rääkis, et nad siiani kaaluvad Rocca Al Mare keskuse laienemist, kuid see peab olema mõttekas nii rahaliselt, kaubanduslikult ning kasulik ka klientidele.
  • ST
Sisuturundus
  • 15.10.24, 16:14
Advendikalender: kuidas sai lastele loodud kingikogumikust kõigile mõeldud hitt-toode
Advendikalendrid olid eelmisel sajandil peamiselt lastele turustatud viletsavõitu šokolaadiga kommikarbid, mille aknaid avati igal jõulueelsel päeval, lootuses leida kartongi tagant midagi erilist. Ehk oled tähele pannud, et advendikalendrite valik on poelettidel aga igal aastal järjest mitmekesisemaks muutunud. Oma minikingikogumikega on tulnud turule nii mänguasjatootjad, sokikaupmehed, küünlavalmistajad kui ka ilubrändid.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kaubandus esilehele