11. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aasta Makselahenduse auhinna võitis Itella SmartPost

Itella Smartpost Aasta makselahenduse auhinda vastu võtmas
Foto: Joanna Jõhvikas
Makselahenduste Otsustajafoorumil välja antud Aasta Makselahenduse auhinna võitis Itella SmartPost, kuna tema lahendus annab klientidele võimaluse tasuda kauba kättesaamise hetkel kullerile kaardimaksega.

Tehnoloogilises mõttes on uudne, et kaardimakseseade on liidestatud nutitelefonis oleva kullerirakendusega ja kasutab nutitelefoni mobiilandmesideühendust. Ellore tegevjuhi Alar Alumaa sõnul välistab see lahendus võimaluse, et olete näiteks internetipoes kauba eest tasunud, kuid kaupa teieni ei jõuagi. “Itella SmartPosti lahendusega maksate kauba eest siis, kui kaup kulleriga kliendini on toimetatud,” selgitas Alumaa.

Auhinnavõidu toonud arenduse eesmärk oli luua kulleritele nutitelefoni (android) ja juhtmevaba makselahenduse (Ingenico iWL220) abil töövahend pakkide online üleandmiseks ja lunamakse kogumiseks.

“Otsisime sobivadi seadmeid ja lahendusi kaua, kuid kahjuks ei leidnudki sobivat. Otsustasime ise arendada vajaliku kullerteenuse tarkvara ning liidestasime sellega juhtmevaba makselahenduse,” rääkis Itella müügidirektor Vitali Vorobjov

Kuna antud lahendus oli Eestis esimene, siis tuli läbi teha väga pikk testimise periood ning lahendus tuli pangas sertifitseerida.  Vorobjovi sõnul on nad saavutatud tulemustega rahul. “Algselt oli meil kartusi, et kas ainult online režiimis töötav süsteem on igal poolt kasutatav, siis tänaseks saame kinnitada, et tänu Eesti interneti väga heale kattuvusele toimib lahendus nii majasiselt kui kaugemates Eesti külades,” kinnitas ta.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757