• 11.11.15, 07:45
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Aasta Makselahenduse auhinna võitis Itella SmartPost

Makselahenduste Otsustajafoorumil välja antud Aasta Makselahenduse auhinna võitis Itella SmartPost, kuna tema lahendus annab klientidele võimaluse tasuda kauba kättesaamise hetkel kullerile kaardimaksega.
Itella Smartpost Aasta makselahenduse auhinda vastu võtmas
  • Itella Smartpost Aasta makselahenduse auhinda vastu võtmas Foto: Joanna Jõhvikas
Tehnoloogilises mõttes on uudne, et kaardimakseseade on liidestatud nutitelefonis oleva kullerirakendusega ja kasutab nutitelefoni mobiilandmesideühendust. Ellore tegevjuhi Alar Alumaa sõnul välistab see lahendus võimaluse, et olete näiteks internetipoes kauba eest tasunud, kuid kaupa teieni ei jõuagi. “Itella SmartPosti lahendusega maksate kauba eest siis, kui kaup kulleriga kliendini on toimetatud,” selgitas Alumaa.
Auhinnavõidu toonud arenduse eesmärk oli luua kulleritele nutitelefoni (android) ja juhtmevaba makselahenduse (Ingenico iWL220) abil töövahend pakkide online üleandmiseks ja lunamakse kogumiseks.
“Otsisime sobivadi seadmeid ja lahendusi kaua, kuid kahjuks ei leidnudki sobivat. Otsustasime ise arendada vajaliku kullerteenuse tarkvara ning liidestasime sellega juhtmevaba makselahenduse,” rääkis Itella müügidirektor Vitali Vorobjov
Kuna antud lahendus oli Eestis esimene, siis tuli läbi teha väga pikk testimise periood ning lahendus tuli pangas sertifitseerida.  Vorobjovi sõnul on nad saavutatud tulemustega rahul. “Algselt oli meil kartusi, et kas ainult online režiimis töötav süsteem on igal poolt kasutatav, siis tänaseks saame kinnitada, et tänu Eesti interneti väga heale kattuvusele toimib lahendus nii majasiselt kui kaugemates Eesti külades,” kinnitas ta.

Seotud lood

Uudised
  • 23.11.15, 10:58
Eestlased säästavad ja tarbivad akiivselt
Swedbanki krediidiportfelli valdkonnajuht Urmas Simson tõdes Makselahenduste Otsustajafoorumil, et Eesti kodumajapidamiste säästupilt on aktiivsest tarbimisest hoolimata muutunud palju paremaks.
Uudised
  • 23.11.15, 11:01
Millised EL’i regulatsioonid lähiajal jõustuvad ja kuidas need kaupmeest mõjutavad?
Swedbank Grupi kaardimaksete osakonna juht Raulis Üksvärav tutvustas Makselahenduste Otsustajafoorumil, millised Euroopa Liidu regulatsioonid lähiajal jõustuvad ja kuidas need kaupmehi mõjutavad?
  • ST
Sisuturundus
  • 15.10.24, 16:14
Advendikalender: kuidas sai lastele loodud kingikogumikust kõigile mõeldud hitt-toode
Advendikalendrid olid eelmisel sajandil peamiselt lastele turustatud viletsavõitu šokolaadiga kommikarbid, mille aknaid avati igal jõulueelsel päeval, lootuses leida kartongi tagant midagi erilist. Ehk oled tähele pannud, et advendikalendrite valik on poelettidel aga igal aastal järjest mitmekesisemaks muutunud. Oma minikingikogumikega on tulnud turule nii mänguasjatootjad, sokikaupmehed, küünlavalmistajad kui ka ilubrändid.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kaubandus esilehele