20. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Baltikumis on veel ruumi kaubanduspindade kasvule

Kaubanduskeskuse ehitus
Autor: Raul Mee
Kuigi üldine tormijooks kaubanduspindadele arvatakse olevat vähemasti Lääne-Euroopas peatunud, on Baltikumis potentsiaali uute kaupluste sünniks veel küll.

AS Prisma Peremarketi arendusdirektor Mika Ylinen rääkis jaekaubandusele ning FMCG sektorile suunatud ECR Baltic Foorumil, et kuigi Lääne-Euroopas arvatakse uute kaupluste avamise buum - "the race for space" - läbi olevat ning pingutatakse üksnes diferentseerumise ning individuaalsete pakkumiste nimel, siis Baltimaades see kindlasti nii ei ole.

 "Vastupidi - väga palju uusi plaane uute kaubanduspindade osas on avalikustatud ja jaekaubanduse ruutmeetreid on elanike arvuga ja eelkõige ostujõuga võrreldes Baltikmis ikka ebaproportsionaalselt palju. See toob suure tõenäosusega kaasa vajaduse efektiivistada jaekaubandust tulevikus veelgi, ning ei saa välistada, et mõned väiksemad ja ebaefektiivsemad poed paratamatult turult kaovad," ütles Ylinen. Tihenev konkurents jaepindadel soodustab omakorda e-kaubanduse arengut, mis on kõige suurem "ohuallikas" senisele traditsioonilisele jaekaubandusele.

Autor: Kairi Oja, kaasautor

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Merilin MerilaKaubandus.ee toimetaja Tel: 5 105 933
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700