5. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täna avab Maxima oma esimese logistikakeskuse Eestis

Maxima logistikakeskus
Foto: Maxima Eesti
Tallinna ringtee ääres avatakse täna Maxima Eesti kaasaegne logistikakeskus. Ligi 45 000 ruutmeetrise üldpinnaga keskusest jõuavad enam kui 30 000 erinevat toodet kauplustesse üle Eesti.

Hoones on kolm ladu ja 130 kauba vastuvõtuplatvormi. Kokku teenindab keskust iga päev ligi 200 veoautot. Maxima Eesti tegevdirektori Vygintas Šapokase sõnul võimaldab logistikakeskuse valmimine muuhulgas tihedamat koostööd Eesti tootjatega. “Kohaliku logistikakeskuse rajamine annab meile töö korraldamisel suurema paindlikkuse ning tagab klientidele laiema kvaliteetse kaubavaliku,” kinnitas Šapokas.

Keskuse rajamisel kasutati 15 000 kuupmeetrit betooni ning hoone on üks Aasta Betoonehitise tiitli kandidaatidest. Ehitusfirma  Rand ja Tuulberg nõukogu liikme Raivo Ranna sõnul oli hoone ehitusettevõtte lõppenud aasta üks olulisemaid projekte. “Maximale rajatud logistikakeskus on Eestis üks suurimaid ning kahtlemata ka kaasaegseim. Saime kasutada väga uudiseid ja huvitavaid materjale. Näiteks logistikakeskuse katus on kaetud SBS materjaliga, mis peegeldab täielikult tagasi päikesekiirguse ja kaitseb seega hoonet ülekuumenemise eest,” rääkis Rand keskuse eripärast.

Maxima logistikakeskuse projekteerijaks on Nord Projekt, ehituse peatöövõtjaks ehitusfirma Rand ja Tuulberg ning omanikujärelevalve teostajaks Telora-E.

Maxima Eesti kuulub jaekaubanduskontserni Maxima Grupé, mis ühendab 532 kauplust Eestis, Lätis, Leedus, Poolas ja Bulgaarias. Eestis tegutseb 75 Maxima kauplust, millest 54 on Maxima X kodukauplused, 19 Maxima XX supermarketid ja 2 Maxima XXX hüpermarketid. Eesti kauplused annavad tööd ligi 4000 inimesele ja teenindavad keskmiselt 150 000 inimest päevas. 

Ehitusfirma Rand ja Tuulberg, mille põhitegevuseks on ehitusprojektide teostamine peatöövõtu meetodil, on ehitusturul tegutsenud aastast 1993. Tänaseks on ettevõttel ette näidata üle 200 edukalt teostatud projekti.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757