5. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maxima avas 35 miljonit maksva logistikakeskuse

Rand&Tuulberg nõukogu liige Raivo Rand annab Maxima Eesti tegevdirektor Vygintas Šapokasele üle sümboolse võtme
Foto: Raul Mee
Täna avas Maxima Eesti Rae vallas pidulikult 35 miljonit eurot maksva ühe Eesti suurima ja kaasaegsema logistikakeskuse, mis on ettevõtte 12 tegevusaasta suurim investeering siinsel turul.

Maxima Eesti tegevjuht Vygintas Šapokas esineb koos teiste jaekettide juhtidega 30. märtsil jaekettide-tootjate-hulgikaupmeeste seminaril „Kuidas jaekettides kõigile kasulikke kokkuleppeid saada?“ . Seminari soodushind kuni 18. märtsini on 179 eurot (km-ga 214,80).

Maxima Eesti tegevdirektori Vygintas Šapokase sõnul võimaldab logistikakeskuse rajamine teha ettevõttel olulise arenguhüppe. „Juba täna on Maxima Eesti üks juhtivaid jaekaubanduskette, ent me plaanime tulevikus teenindada veel rohkem eestimaalasi, pakkudes neile üha laiemat kaubavalikut ja teha tihedamat koostööd kohalike tootjatega,” kinnitas Šapokas. „Selle nimel me investeerisimegi 35 miljoni eurot ja loome 350 uut töökohta.“

Uus logistikakeskus, mis on Maxima Grupi suurim ja kõige innovaatilisem, annab ettevõttel võimaluse enda logistikat veelgi efektiivsemaks muuta. „Kogu logistikakeskus hakkab täisvõimsusel tööle alles augustis kuus,“ ütles Maxima Eesti logistikadirektor Marko Jõks. Lisades, et hetkel täidavad nad etappide kaupa ladu toodetega ning vastavalt sellele värbavad ka töötajaid.   

Seni jõudsid kaubad kauplustesse mitmest erinevast laost Eestis, Lätis ja Leedus. Jõksi sõnul hakkab logistikalaost läbi käima kogu Maxima Eesti kaubavalik ja tsehhides kasutatav tooraine, mida on umbes 30 000 erinevat kaubaartiklit, kuid hankijate otsetarne kauplustesse jääb siiski leiva-ja saiatoodetel ning ajalehtedel.

Logistikakeskuse kogupindala küündib 45 000 ruutmeetrini ning keskust teenindab päevas ligikaudu 200 kaubikut. Hoones on kolm ladu (kuiv-, külm- ja taaraladu), 142 kauba vastuvõtuplatvormi ning kõik töötajatele vajalikud ruumid. Külmutatud ja kiiresti riknevate toiduainete transpordiks on kasutusel 400 külmakonteinerit.

Ühes päevas liigub läbi logistikakeskuse 3400 alusetäit kaupa. Sellisele hulgale alustele mahub näiteks 2,5 miljonit kohvipakki.

Maxima logistikakeskuse projekteerijaks on Nord Projekt, ehituse peatöövõtjaks ehitusfirma Rand ja Tuulberg ning omanikujärelevalve teostajaks Telora-E.

Vaata meeleolukat suurt galeriid.

Foto: Raul Mee
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070