1. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alkoholitootjate ja Maaletoojate Liit sai tegevjuhi

Alkoholitootjate ja Maaletoojate Liidu tegevjuht Nele Peil
Foto: Erakogu
Alates märtsist on Alkoholitootjate ja Maaletoojate Liidu tegevjuht Nele Peil, kes võtab Liidu igapäevatöö korralduse juhatuselt üle.

Alkoholitootjate ja Maaletoojate Liidu  (ATML) juhatuse esimehe Janek Kalvi sõnul on liidule tegevjuhi palkamise idee olnud päevakorras juba pikemat aega. “Mul on hea meel, et lõpuks oleme jõudnud mõtetest tegudeni. Alkoholipoliitilised avalikud debatid on Eestis üha mahukamad ning isegi pelgalt kiire ja asjakohane sõna sekka ütlemine vajab aega ning energiat. Liit vajas võimekat juhti, kes saaks täielikult keskenduda liidu eesmärkide täitmisele ning olen rõõmus, et Nele Peili näol leidsime tubli inimese,” rääkis Kalvi.

Nele Peil näeb isikliku missioonina ATML-i võtmas rolli sotsiaalselt vastutustundliku mõtteviisi eestkõnelejana alkoholisektoris. “Soovime teha tihedat koostööd nende mitmete majandusharudega, kellega meil on ühisosa ning muuta koostöö rahvusvaheliseks. Euroopas on alkoholisektor ise vastutustundliku tarbimise edendamisel paljudele riigiasutustele ja MTÜ-dele partneriks. Soovime ka Eestis edendada konstruktiivset dialoogi ATML-i ja erinevate osapoolte vahel,” ütles Peil. 

Nele Peil on varasemalt juhtinud suuri ja rahvusvahelisi uuringuid ning IT-arendusprojekte. Ta on uuringujuhina töötanud Statistikaametis ja uuringufirmas Norstat, analüütiku ja õppejõuna Malaisias ning projektijuhina IT-konsultatsiooniettevõttes Columbus. Peilil on Helsingi Ülikooli magistrikraad politoloogias ning bakalaureusekraad riigiteadustes Tartu Ülikoolist.

Alkoholitootjate ja Maaletoojate Liit on asutatud 2011. aastal eesmärgiga edendada vastutustundlikku alkoholitarbimist, arendada Eestis alkoholikultuuri ning kaitsta liidu liikmete ühiskondlik-avalikke, majanduslikke ja sotsiaalseid huve. Alkoholitootjate ja Maaletoojate Liitu kuulub 9 ettevõtet: AS Liviko, Altia Eesti AS, Pernod Ricard Estonia OÜ, AS Prike, Tridens AS, Estonian Spirit OÜ, AS Remedia, Amber Distribution OÜ ja Dunkri Kaubanduse AS.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757