6. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alibaba ületas ootusi, aktsia tõuseb

Foto: EPA
Hiina e-kaubandushiid Alibaba teatas täna oma kvartalitulemused – kasum oli oodatust kehvem, aga käive ületas ootusi, mis pani aktsia kiiresti tõusma, vahendab FoxBusiness.

Alibaba aktsia on täna kallinenud 4 protsenti 78,8 dollarini. Viimase aasta jooksul on ettevõtte aktsia langenud 4,7 protsenti, sest investorid tundsid muret Hiina majanduse aeglustumise pärast. Vaatamata sellele on Alibaba müük ja kasutajate arv kasvanud.

E-kaubandus on esimeses sektoris olnud tugevas positsioonis, kirjutasid investeerimisfirma Nomura Securitiesi analüütikud.

Alibaba teatel oli neil esimeses kvartalis 423 miljonit aktiivset ostjat, mis on 21 protsenti enam kui eelmise aasta samal ajal. Aktiivsete kasutajate arv mobiilis kasvas 42 protsenti.

Alibaba kasum kasvas jüaanides 85 protsendi võrra 5,37 miljardi jüaanini (2,11 aktsia kohta). Käive tõusis 39 protsenti 24,18 miljardi jüaanini. Analüütikud prognoosisid, et kasum aktsia kohta ulatub 3,6 jüaanini ning käive 23,22 miljardi jüaanini.

Autor: Mait Kraun, kaasautor

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757