18. juuli 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rimis ei müüda alates tänasest alaealistele mittealkohoolset õlut, siidrit ja veini

Foto: Pexels.com
Rimi otsustas, et alates tänasest ei müü enam alla 18aastastele mittealkohoolset siidrit, õlut ja veini, kuna see on ebaeetiline ning ei sobi kokku ettevõtte alkoholimüügipoliitikaga. Soovituse mitte müüa alaealistele nii-öelda alkoholivabu „alkohoolseid“ jooke on andnud ka Kaupmeeste Liit.

„Alkoholivaba õlu, siider ja vein on mõeldud eelkõige alkoholivaba alternatiividena neile, kel seaduse järgi juba õigus alkohoolseid jooke tarbida. Nad on harjunud selle maitsega, kuid erinevatel asjaoludel soovivad konkreetsel hetkel alkoholivaba jooki: kas peavad juhtima autot, neil on alkoholitarbimises vahe või on mõni muu põhjus,” lausus Tervise Arengu Instituudi direktor Maris Jesse. „Need joogid pole mõeldud lastele, kes alkoholiga ei ole kokku puutunud ega peaks seda oma vanuse tõttu üldse tegemagi. Mul on hea meel kaupluste vastutustundlikkuse üle.“

„Oleme alkoholivabade „alkohoolsete” jookide teemat Eesti Õlletootjate Liidus puudutanud ning me toetame Kaupmeeste Liidu initsiatiivi,” ütles Saku Õlletehase juhatuse esimees Margus Kastein. „Tahame olla ühiskonna suhtes maksimaalselt vastutustundlikud ning hoolivad ja konkreetne mõte väärib kindlasti meie toetust.”

„Kiidan Rimi müüjad, kes võtavad väga tõsiselt alkoholimüügiseaduse järgimist – just neilt on tulnud mitmel korral tagasiside, et alaealised ei peaks saama osta alkoholivabu jooke, mis on mõeldud täiskasvanutele,” selgitas Rimi vastutustundliku ettevõtluse spetsialist Katrin Bats. „Viimast on rõhutanud ka nende jookide tootjad – alkoholivabad siidrid, õlled ja veinid ei ole laste jaoks. Rimi on alati kaasa läinud muudatustega, mis aitavad tõsta klientide teadlikkust tervislikust eluviisist. Alkoholikultuuri kujundamisel on kaupmeestel väga suur roll ning siinkohal tahab Rimi võtta vastutuse.“

„Kui alustasime oma kauplustes joobes inimesele alkoholi müügikeelu rakendamisega, siis kaasnes sellega sageli klientide pahameelt,” rääkis Katrin Bats. „Täna tundub, et poekülastajad on hakanud kampaania sisu rohkem lahti mõtestama ning on meie müüjatele sageli toeks, kui mõni purjus klient alkoholi nõuab. Loodan, et kliendid suhtuvalt mõistvalt ka uude piirangusse, mis aitab muuta Eesti ühiskonda pikas perspektiivis tervemaks ja vastutustundlikumaks.“

Rimi Eesti Food AS kauplused kuuluvad Rootsi kapitalil põhineva Rimi Baltic AB kaupluste hulka, mille ainuomanikuks on ICA Groupile kuuluv ICA Baltic AB. Rimi tugevus on tervislik kaubavalik, kvaliteetsed puuviljad ning mitmekesine omatoodete valik. Kokku on Rimi Baltic AB-l kolmes Balti riigis 237 kauplust, sealhulgas 40 hüpermarketit (neist 14 Eestis), 64 supermarketit (neist 24 Eestis), 133 odavmüügikauplust (neist 48 Säästumarketit Eestis). Rimi pakub Eestis tööd ligi 2700 inimesele.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757