• 21.07.16, 14:28
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Saku siider pälvis Euroopa sommeljeedelt kvaliteedimärgise

Euroopa juhtivatest sommeljeedest ja tippkokkadest koosnev žürii hindas pimetestiga Saku Antvärk sarja naturaalse siidri Pilvine Õun maineka kvaliteedimärgi iTQi Ülima Maitse Tiitli kahe kuldtähe vääriliseks.
 Saku siider pälvis Euroopa sommeljeedelt kvaliteedimärgise
  • Foto: Saku Õlletehas
“Brüsselis baseeruva rahvusvahelise instituudi iTQi eestvedamisel hinnatakse iga-aastaselt Euroopa toidu- ja joogitööstuse uudistooteid professionaalse žürii poolt,” kirjeldas Saku Õlletehase turundusdirektor Kadri Ärm pressiteates. “Arvestades, et suur enamus žürii liikmeid on esindavad Michelini tärnidega pärjatud restorane, on Pilvise Õuna kaks kuldtähte Saku toodetele läbi aegade üks suurimaid tunnustusi.”
iTQi maitsetestide žürii koosneb kokku 125 liikmest, kellest igaüks hindab proovitavaid tooteid viies kategoorias saja palli skaalal. iTQi Ülima Maitse Tiitleid (Superior Taste Award) on ühe, kahe ja kolme kuldtähega.“Pilvise Õuna võidetud kaks kuldtähte tähendavad, et žürii hinnangul pälvis toode igas kategoorias peaaegu maksimumhinde ehk vahemikus 80-90 palli,” märkis Ärm. “Meile osutatud kvaliteedimärk ja žüriiliikmete kommentaarid toote omaduste kohta on üheltpoolt tunnustuseks Saku tootearendusele ja teisalt toetavad Antvärgi siidri eksporti nii Euroopasse kui ka mujale maailma.”
Iga toode läbib eraldi hindamise
Saku lisab iTQi poolt Pilvisele Õunale omistatud kaks kuldtähte lähikuudel ka toote etiketile. 
 
Õunamahla sisaldus kõnealuses siidris ulatub 95 protsendini, tootele iseloomuliku hägususe annab filtreerimata õunamahl, millest pärineb ka magusus. 
 
Brüsselis baseeruva Rahvusvaheline Maitse- ja Kvaliteedihinnangute Instituudi (iTQi) tippkokkadest ja –sommeljeedest koosnev žürii hindab toiduaineid ja jooke alates 2005. aastast. Žürii liikmed valitakse koostöös Prantsusmaa, Belgia, Inglismaa, Itaalia, Hispaania ja Saksamaa tippkokkasid ja sommeljeesid koondavate ühendustega. 
Žürii hindab igat toodet eraldi ega võrdle seda teiste samas kategoorias olevate toitude või jookidega. Lõplikule hinnetelehele on kantud ka žüriiliikmete kommentaarid ja ka võimalikud soovitused, millele võimalikus tootearenduses tulevikus tähelepanu pöörata. 

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 30.01.25, 10:29
Barbora algatusega "Anna Käppa" saab toetada varjupaikade koeri
Käesoleval aastal on Barbora tegemiste keskmeks heategevus ning aasta jooksul pööratakse tähelepanu erinevatele abivajajatele, kes kõik vajavad meie hoolt ja märkamist. Ettevõtte usub, et igaüks saab ümbritsevat maailma paremaks muuta ning seetõttu kaasab Barbora ka oma töötajaid erinevatesse vabatahtlikesse projektidesse. Heategevusaastat alustatakse projektiga "Anna Käppa", mis on suunatud varjupaigas viibivate koerte heaolu toetamiseks.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kaubandus esilehele