15. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viimsi Keskuse esimese tegevusaasta käive ulatus ligi 24 miljoni euroni

Viimsi Keskus
Foto: Tallinna Kaubamaja Kinnisvara
Viimsi Keskust on esimese tegevusaasta jooksul külastatud üle 1,7 miljoni korra ning kokku on sooritatud sel perioodil üle 1,7 miljoni ostu. Keskuse esimese aasta brutokäive oli ligi 24 miljonit eurot. Viimsi Keskus avas uksed Tallinna külje all Haabneemes möödunud aasta augustis.

Tallinna Kaubamaja Kinnisvara AS’i juhi Peeter Küti sõnul on keskuse tulemused olnud kogu aasta lõikes tugevad ja stabiilsed. „Kuna suuri rikkaliku valikuga kaubanduskeskuseid on Tallinnas palju ning Viimsi on kasvava ja aktiivse elanikkonnaga vald, sai Viimsi Keskus loodud eesmärgiga pakkuda kompaktset kogukonna keskust kodule lähedal, kust saaks kõik igapäevaselt olulised tooted ja teenused kiiresti ning kvaliteetselt. Esimese aasta tulemused on meile tõestanud, et keskus on võetud hästi vastu nii kohalike kui ka kaugemalt tulnud klientide poolt,“ lisas Kütt.

Sellest, et Viimsi Keskusest on saanud ümberkaudsete elanike jaoks harjumuspärane ostukoht, annavad Küti sõnul tunnistust nii kõrge ja stabiilne külastuste arv kui ka ostude ja külastuste suhe, mis viitab, et ühe külastuse ajal tehakse keskuses mitu toimetust ja ostu. „Keskuses on Harjumaa suurim valik gurmee- ja ökotooteid, mis on pälvinud ka külastajate tähelepanu ning mille osas oleme ehk saanud enim positiivset tagasisidet,“ ütles Kütt.

„Keskuse loomisest alates on meie jaoks olulisel kohal olnud koostöö kohalikega – Viimsi Keskus sai loodud paljuski just ümberkaudsete piirkondade elanike tagasisidele toetudes ning ka kaupade ja teenuste valikus on oluline koht äridel, mida peavad kogukonna ettevõtlikud inimesed. Teeme koostööd huviringidega ning lisaks toimuvad keskuses nii kontserdid, raamatuesitlused kui ka muud üritused, mis on kõikidele avatud,“ lausus Kütt. 

Viimsi Keskus on 2015. aasta augustis avatud ostukeskus, kus tegutseb ligi 14 000 m2 pinnal 40 kauplust, toitlustuskohta ja teenindusasutust. Keskuse juures on 300 kohaga parkla. Viimsi Keskusest leiab nii Harjumaa suurima valiku gurmee- ja ökotooteid, piirkonna suurima Selveri kui ka uue spaa-kontseptsiooniga spordikeskuse ning meelelahutusala, mis koondab tegevusi nii lastele kui ka täiskasvanutele. Mainekas konkurss Baltic Real Estate Awards 2016 hindas Viimsi Keskuse kaubanduse kategoorias kolme parima hulka.

Tallinna Kaubamaja Grupi ASi kuuluvad lisaks Viimsi Keskusele Kaubamaja AS, Selver AS, Selver Latvia SIA, Kulinaaria OÜ, Viking Security AS, Tallinna Kaubamaja Kinnisvara AS, Tartu Kaubamaja Kinnisvara OÜ, SIA TKM Latvija, KIA Auto AS, AS Viking Motors, KIA Auto UAB, Forum Auto SIA, TKM Auto OÜ, OÜ TKM Beauty, OÜ TKM Beauty Eesti, AS TKM King ning Rävala Parkla AS. Tallinna Kaubamaja Grupi konsolideeritud auditeeritud müügitulu oli 555,4 miljonit eurot ja puhaskasum on 22,1 miljonit eurot. Ettevõtte aktsiad on alates 1996. aastast noteeritud Tallinna Börsil. 2015. aastal töötas grupi ettevõtetes keskmiselt 3 946 inimest.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757