7. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Amber Beverage Group ostis osaluse tequilaäris

Tequila on üks kõige kiiremini kasvavatest alkohoolsete jookide kategooriatest.
Foto: Freepik
Baltimaade suurim alkoholitootja ja maaletooja – SPI kontserni kuuluv Amber Beverage Group – on omandanud märkimisväärse osaluse tequilabrändist Fabrica de Tequilas Finos, millele kuulub tootmishoone Tequila linnas Mehhikos.

Amber Beverage Groupi tegevjuht Seymour Ferreira sõnul annab partnerlus Fabrica de Tequilas Finosega Aber Beverage Groupile võimaluse laiendada tootmist Ameerika Ühendriikidesse ning Kesk- ja Lõuna-Ameerikasse. Fabrica de Tequilas Finose portfell koosneb üle 20 tequilabrändist, sh KAH-i, Don Camilo, Agave 99, Zapopani ja Tonala tequila’d.

„Meil on enam kui sajandi jagu kogemusi selliste kaubamärkide tootmise ja edasimüügiga nagu Moskovskaya viin, Riga Black Balsam’i bitterid ja paljud teised. Grupi tugev ja kiirestikasvav rahvusvaheline äritegevus, mida juhitakse Riia linnast Lätis, tegutseb enam kui 50 eksportturul. Sellega, et ühendame oma oskused ja teadmised hästituntud Mehhiko tequilatootjate meisterlikkusega, loodame laiendada oma alkohoolsete jookide portfelli uues kiirestikasvavas kategoorias ja saavutada veelgi tugevama ülemaailmse positsiooni,“ rõhutab ta. 

Tequila on üks kõige kiiremini kasvavatest alkohoolsete jookide kategooriatest. Juhtiva alkohoolsete jookide turuanalüüsi teostava organisatsiooni IWSR-i andmetel on järgmise viie aasta prognoositav ülemaailmse tarbimismahu kasv 16%. Hetkel on suurimad tequilaturud USA ja Mehhiko, kus 2015. aastal ulatus aastane tarbimine 138 miljoni ehk 81 miljoni liitrini. Euroopas on suurimad tequilaturud Saksamaa, Venemaa ja Ühendkuningriik.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757