9. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ilves-Extra kaubamärgi ostnud ärimees keskendub purjetamisrõivastele

Gerhard Eberle (Ilvese ja ISC kaubamärkide praegune omanik) ajab oma äri edukalt|
Foto: Erik Prozes
Kuigi Ilves-Extra läks pankrotti, tegutseb Tartus Riia ja Kastani tänava ristil samades ruumides, samas valdkonnas ja osaliselt samade töötajatega edasi endise investori Gerhard Eberle äri.

Aastal 2011 müüs Ilves-Extra oma kaubamärgi ISC laenu katteks Gerhard Eberle ettevõttele OÜ Pakpoord. Nüüdseks toodetakse sama kaubamärgi all tooteid ka samas hoones, kus varem tegutses Ilves-Extra. „Kogu see Eberle ja Ilvese seos on ju ka see, et juba varem läks Eberlele üle Ilvese kaubamärk ja nüüd hiljem ka kauplused. Pärast pankrotti ka paljud Ilvese töötajad on leidnud töö Tartus samas hoones kaks korrust kõrgemal – Gerhard Eberle juures. Eberle jätkab sama suunda, sama kaubamärgi all, aga oma strateegiaga. Tal on väidetavalt plaanis investeerida seadmetesse ning ka müüa teisiti,“ kirjeldas Eesti Rõiva- ja Tekstiililiidu juhatuse esimees Meelis Virkebau toimunut.

Eberle on kogemustega ärimees, kel hea vaist ja suur kogemustepagas. Kivikase ebaedu on talle tekskstiilivaldkonnas kaarte kätte mänginud. Kuigi Eberlele kuulub Ilves-Extra kaubamärk, siis praegu ta selle kaubamärgi alt ei tooda. Eberlele kuuluva ISC International OÜ põhifookus ongi just kõrgehinnaliste purjetamisrõivaste ja -tekstiili disainimine, tootmine ja eksportimine.

„Toodame tekstiili Spindriftile (professionaalne purjetamismeeskond – toim), kes jahib ümbermaailmapurjetamise maailmarekordit. Lisaks on meile esitatud tellimusi The White Pearli jaoks, mis on maailma suurim purjelaev,“ loetles Eberle ISC Internationali lühikese tegutsemisaja töövõite.

ISC on löönud käed ka Saksa purjetamisrõivaste hiiu Marinepooliga, tänu millele valmivad kogu Marinepooli tootedisain ja kõik prototüübid Tartus. „Siit tellides on neil selge ülevaade materjalikulust, valmimisajast. Samuti säästavad nad kõvasti logistikakuludelt,“ selgitab Eberle.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kuidas Ilves-Extra edulugu pankrotiks pöördus

Autor: Kaisa Gabral, Äripäeva toimetaja

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757