30. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kes on kõige rikkamad kaupmehed?

Kõige varakam kaupmees on Margus Linnamäe, kellele kuulub ravimimüügikett Magnum, pool Apollo Holdingust ja meediaettevõtteid.
Foto: Andras Kralla
Tänavuse Äripäeva Rikaste TOPi kaksikvõidu noppisid idufirmade esindajad. Edukaim kaupmees oli 4. kohale platseerinud Margus Linnamäe.

Reedel ilmunud Äripäeva Eesti Rikaste TOP500 hulgas olid ka mitmed kaubanduse valdkonna tegijad. Toome lugejateni 20 rikkaimat.

Margus Linnamäe, Rikaste TOPis 4. kohal, vara väärtus 185,4 miljonit eurot.Nerijus Numavicius, Rikaste TOPis 5. kohal, vara väärtus 165,7 miljonit eurot.Roman Stroykov, Rikaste TOPis 14. kohal, vara väärtus 99,4 miljonit eurot. Oleg Gross, Rikaste TOPis 15. kohal, vara väärtus 98,8 miljonit eurot.Väino Kaldoja, TOPis 24. kohal, vara väärtus 78,4 miljonit eurot.Aleksei Tšulets, TOPis 47. kohal, vara väärtus 53,6 miljonit eurot.Enn Kunila, TOPis 57. kohal, vara väärtus 44,8 miljonit eurot.Jüri Käo, TOPis 58. kohal, vara väärtus 44,3 miljonit eurot Valdusfirma NG Investeeringud üks omanikke. Valdusfirmale kuuluvad Tallinna Kaubamaja, Liviko, Balbiino ja Kitman Thulema.Andres Järving, TOPis 59. kohal, vara väärtus 44 miljonit eurot.Ando Aron, TOPis 61. kohal, vara väärtus 43,1 miljonit eurot.Peeter Luik, TOPis 66. kohal, vara väärtus 38 miljonit eurot.Denis Bokhan, TOPis 91. kohal, vara väärtus 29,3 miljonit eurot.Viktor Siilats, TOPis 93. kohal, vara väärtus 28,5 miljonit eurot.Heinar Põldma, TOPis 104 kohal, vara väärtus 25,8 miljonit eurot.Nerijus Grušnius, TOPis 109. kohal, vara väärtus 25,3 miljonit eurot.Anti Moppel, TOPis 123. kohal, vara väärtus 23,2 miljoni eurot.Andres Linnas, TOPis 126. kohal, vara väärtus 22,8 miljonit eurot.Viktor Dubavenko, TOPis 132. kohal, vara väärtus 21,6 miljonit eurot.Viktor Lõsak, TOPis 133. kohal, vara väärtus 21,5 miljonit eurot.Sven Mansberg, TOPis 149. kohal, vara väärtus 18,9 miljonit eurot.

Linnamäe suurim vara on ravimimüügikett Magnum, kuid viimastel aastatel on ta agressiivselt laiendanud tegevust meediaäris. Lisaks kuulub talle ka 50% Apollo raamatukaupluste keti omanikfirmast Apollo Holding OÜ.

Leedu jaekontserni Maxima poeketi omaniku Vilniaus Prekyba suurimat aktsionäri Nerijus Numaviciust peetakse Balti riikide jõukaimaks ettevõtjaks. Äripäeva rikaste edetabelis on ta ainult oma Eesti firmades oleva vara suurusega.

Venemaa hulgikaupmees, kes asutas 2007. aastal Eestis koos kompanjon Sergey Anufrieviga firma Antonio Trade OÜ, mis pakub kõikvõimalikke külmutustehnika lahendusi. Ettevõte on üks Venemaa ja SRÜ riikide külmutustehnika turu liidritest.

Kaubandusettevõtte OG Elektra omanik.

AS Silberauto omanik nii oma valdusfirma Veerenni Autokeskus kaudu kui ka eraisikuna.

Ajanud Eestis äri 1990. aastate algusest. Tuntumad firmad on Saurix Petroleum ja Infast Oil.

Valdusfirma NG Investeeringud üks omanikke.

Valdusfirma NG Investeeringud üks omanikke. Valdusfirmale kuuluvad Tallinna Kaubamaja, Liviko, Balbiino ja Kitman Thulema.

Tööriistade ja seadmete hulgimüüja Mecro grupi suuromanik.

Talle kuulub Tallinnas Viru keskuse juures asuv Foorumi ärihoone ning õmblustarbeid ja kangaid müüv kauplusekett Kangas ja Nööp. Tema firma Sisustaja OÜ müüb kauplustele ja toidutööstustele külmikuid ja muud sisustust.

Valgevene ettevõtja, kellel on osalus vedelkütuseid vahendavas E100 Baltia OÜs.

Fordide, Volvode ja kaatrite müüja.

Talle kuuluv Põldma Kaubanduse AS müüb Denim Dreami kauplustes rõivaid ja jalatseid.

Aastaid Eestis tegutsev Leedu ettevõtja, paberi ja metsamaterjali hulgimüüja Baltic Pulp & Paper omanik.

Kütusefirma Olerex teine omanik.

Kütusefirma Olerex üks omanikest, kellel on ka teisi ärisid.

2011. aastal asutatud väetisi ja agrokeemiat müüva Agro Import OÜ omanik.

Kaupleb loomasöödaga.

1993. aastal asutas koos Indrek Prantsi ja Armin Kõomägiga logistikafirma Smarten. Lisaks on nad ehituskaupu müüva Bauhofi ja arvuteid müüva Klicki omanikud.

Vaata kogu Äripäeva Rikaste TOPi eriväljaandest või veebist ning saa teada, kes pääsesid veel TOPi ja kui suur oli nende vara väärtus.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757