4. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Coop avas Eesti ühe suurema ja moodsama logistikakeskuse

Coopi uus logistikakeskus Rae vallas
Foto: Coop
Coop Eesti avas täna Tallinna lennujaama külje all Soodevahe külas enam kui 43 000-ruutmeetrise logistika- ja büroohoone, mida hakkab igas kuus läbima 25 miljonit ühikut kaupa.

Eesti üks suuremaid logistikakeskuseid hakkab teenindama enam kui 350 Coopi kauplust, sh Maksimarketeid, Konsumeid ning AjaO kauplusi.

Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimehe Jaanus Vihandi sõnul tehakse Coopi kauplustes 160-180 tuhat ostu iga päev ning juba käesoleval aastal ületab ühistukaubanduse käive maagilise 500 miljoni euro piiri. „Uus keskus muudab Coopi logistika veelgi efektiivsemaks, tarneahela lühemaks ning sortimendi laiemaks,“ ütles Vihand.

Kui seni on Coop tegutsenud kolme laoga Tallinnas, Assakul ja Tartus, siis uues keskuses on ühendanud nii tavakauba, jahutatud kui ka sügavkülmutatud kauba ladu. Turuliidrile kohaselt on uues keskuses kasutusel kõige moodsam tehnoloogia, hääljuhtimisega komplekteerimissüsteemid, kaameratega tõstukid, töötajatele mõeldud saunad, jõusaal, massaaž, juuksur jpm.

Investeering hoone valmimisse oli 24 miljonit eurot. 

Coop Eesti logistikakeskuse ehitas Astlanda Ehitus. 

Foto: Raul Mee
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700