27. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täna avab Põhja-Tallinnas uksed Arsenal keskus

Arsenali keskus
Foto: Arsenal Center
Täna avab endises Arsenali sõjatehases Tööstuse ja Erika tänava nurgal uksed Põhja-Tallinna põneva loo ja disainiga ostu- ja vabaaja keskus Arsenal. Seni avalikkusele suletud olnud tehasehoonesse on end sisse seadnud enam kui 30 erinevat kauplust ja teenusepakkujat ning pea kümme eripärast kohvikut ja restorani. Keskuse ehitustöid teostas Nordecon ning Arsenali investeeringumaht oli üle 7 miljoni euro.

Arsenal keskuse juhi ja ühe omaniku Aadu Oja sõnul oli tsaariaegse uhke Arsenali sõjatehase ümberkujundmaine kaasaegseks keskuseks üsna väljakutseid pakkuv. “Meie jaoks oli oluline säilitada selle ainulaadse hoone ajalooline pärand ja sobitada sellesse tänapäevane ostu- ja vaba aja veetmise keskkond, kus inimesed ennast hästi tunneksid. Eriti hea tunne oli maha lammutada endist sõjatehast ümbritsenud kõrged betoonmüürid ja avada see põneva ajalooga maja linnarahvale,” selgitas Oja. 

Avamise puhul toimub nii neljapäeval kui laupäevasel  Arsenali perepäeval keskuses hulk meelelahutuslikke ja muusikalisi sündmusi nii täiskasvanutele kui lastele. Laupäeval toimuvad Arsenalis ka tasuta ringkäigud ajaloolase Jaak Juskega, kes räägib piirkonna ajaloost. 

Arsenalis avavad uksed Selver, aksessuaaride, ehete- ja käsitööpoed Pärl ja Kanela, Brigitta Äri bürootarbed, City Alko alkoholipood, kosmeetikapoed Ideaal Kosmeetika ja L’Cosmetics, Juustukuningad, lasteraamatute pood Erudiit, looduse- ja ökopoed Bio4you, Looduse Abi, Roheline Vihmavari, mängude pood Weplay, moekaupade poed Cozy Boutique ja Seppäla, optikapood Instrumentarium, Ossu lemmikloomapood, Lauma pesupood, Sokisahtel ja Uuskasutuskeskus.

Arsenalis asuvad teenusepakkujad on Apotheka apteek, Euroclean keemiline puhastus, iIusalong Iluarsenal, Jardin lillepood, kingsepp Kingaprof, laste mängutuba Klotsibuum, Eesti Posti postkontor, Post24 pakiautomaat, Swedbanki sularahaautomaat ja taaraautomaat.

Arsenalis avavad uksed ka mitmed kohvikud ja restoranid nagu Ginger, Gourmet Club, Green Bakery, Hesburger, Kalamaja Pagarikoda, Kebabi Wabrik, Lantsh, Pizzapro ja Sushi Art.

Arsenal keskuse arendaja on Arsenal Center OÜ. Järgmise etapina plaanib ettevõte välja ehitada 3 000m2 büroopinda. Ehitustöödega on plaan alustada 2017. aastal.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757