21. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Amazoni uus videoteenus tõotab ettevõttele kasu tuua

Foto: EPA
Amazoni aktsiad tegid täna ligi 2% kasvu ning ettevõtte globaalne videteenuse turuletulek võib aktsiale veelgi enam kasuks tulla.

Eelmisel nädalal kirjutas The Wall Street Journal Amazoni plaanist laiendada Amazon Prime Video teenust, mis tähendaks ühtlasi seda, et Netflix saab omale konkurendi. Amazonile läheb teenuse turuletoomine maksma 4-5 miljardit dollarit.

“See on ülimalt kallis, kuid Amazon näeb seda edaspidi kui ühte suurt tuluallikat,” sõnas Cowen & Co müügijuht David Seaburg.

Seaburg on Amazoni videoteenuse osas optimistlik ning usub, et see laieneb üha enamatesse riikidesse ning kasvatab jõudsalt oma turuosa. Ühtlasi usub ta, et pikas perspektiivis osutub teenus ettevõttele ka kasumlikuks ning turul jätkub usutavasti ruumi mitmele tegijale.

Hoolimata investorite hiljutistest sammudest ning suurtest tehnoloogiafirmadest nagu Amazon ja Facebook eemale hoidmisest, soovitab Seaburg sellest hoolimata ettevõtte aktsiaid osta. Kaks päeva peale valimisi tegi Amazon 6% languse.

Interneti meedia ja internetianalüütiku Anthony DiClemente sõnul aga võib Amazoni edasine investeerimine meediasse olla lähiperspektiivis riskantne. “Nagu ka paljud teised asjad, mida Amazon praegu teeb, on see väga kallis ettevõtmine,” sõnas ta.

Tema sõnul panustavad investorid Amazoni aktsiatesse mitte selle videoäri tõttu, vaid pigem e-kaubanduse ja pilveteenuse, Amazon Web Services tõttu.

“Seega inimesed, kes omavad Amazoni aktsiaid, peavad olema kannatlikud ning arvestama, et lähiajal võib see mõjutada ettevõtte marginaale samal viisil, nagu juhtus kolmandas kvartalis,” märkis DiClemente.

Üldiselt on tema sõnul aga praegu hea aeg omada Amazoni aktsiaid, kuna tavaliselt kasvab ettevõtte aktsiate hind neljandas kvartalis. DiClemente soovitab ettevõtte aktsiaid osta ning on hinnasihiks seadnud 950 dollarit; praegu maksab ettevõtte aktsia 775 dollarit.

Autor: Kadi Neemre, kaasautor

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757