21. november 2016

Amazoni uus videoteenus tõotab ettevõttele kasu tuua

Autor: EPA

Amazoni aktsiad tegid täna ligi 2% kasvu ning ettevõtte globaalne videteenuse turuletulek võib aktsiale veelgi enam kasuks tulla.

Eelmisel nädalal kirjutas The Wall Street Journal Amazoni plaanist laiendada Amazon Prime Video teenust, mis tähendaks ühtlasi seda, et Netflix saab omale konkurendi. Amazonile läheb teenuse turuletoomine maksma 4-5 miljardit dollarit.

“See on ülimalt kallis, kuid Amazon näeb seda edaspidi kui ühte suurt tuluallikat,” sõnas Cowen & Co müügijuht David Seaburg.

Seaburg on Amazoni videoteenuse osas optimistlik ning usub, et see laieneb üha enamatesse riikidesse ning kasvatab jõudsalt oma turuosa. Ühtlasi usub ta, et pikas perspektiivis osutub teenus ettevõttele ka kasumlikuks ning turul jätkub usutavasti ruumi mitmele tegijale.

Hoolimata investorite hiljutistest sammudest ning suurtest tehnoloogiafirmadest nagu Amazon ja Facebook eemale hoidmisest, soovitab Seaburg sellest hoolimata ettevõtte aktsiaid osta. Kaks päeva peale valimisi tegi Amazon 6% languse.

Interneti meedia ja internetianalüütiku Anthony DiClemente sõnul aga võib Amazoni edasine investeerimine meediasse olla lähiperspektiivis riskantne. “Nagu ka paljud teised asjad, mida Amazon praegu teeb, on see väga kallis ettevõtmine,” sõnas ta.

Tema sõnul panustavad investorid Amazoni aktsiatesse mitte selle videoäri tõttu, vaid pigem e-kaubanduse ja pilveteenuse, Amazon Web Services tõttu.

“Seega inimesed, kes omavad Amazoni aktsiaid, peavad olema kannatlikud ning arvestama, et lähiajal võib see mõjutada ettevõtte marginaale samal viisil, nagu juhtus kolmandas kvartalis,” märkis DiClemente.

Üldiselt on tema sõnul aga praegu hea aeg omada Amazoni aktsiaid, kuna tavaliselt kasvab ettevõtte aktsiate hind neljandas kvartalis. DiClemente soovitab ettevõtte aktsiaid osta ning on hinnasihiks seadnud 950 dollarit; praegu maksab ettevõtte aktsia 775 dollarit.

Autor: Kadi Neemre, kaasautor

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Merilin MerilaKaubandus.ee toimetaja Tel: 5 105 933
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700