5. detsember 2016

Sanitex: Kaupmehe tehing meid ei mõjuta

Sanitexi juhatuse liige Valentas Šulskis
Autor: Raul Mee

Tridensi ost Kaupmees & Ko poolt annab meile hoopiski rohkem jõudu ning paneb meid mõtlema, kuidas saada veelgi tugevamaks ning otsida uusi äriideid, rääkis Sanitexi juhatuse liige Valentas Šulskis.

Šulskise sõnul ei ole siin midagi imelikku, kui üks hulgimüügiettevõte ostab teise ettevõtte, sest Eesti on nii väike ja konkurents muutub üha agressiivsemaks. „Lähitulevikus jäävad ellu ainult suured ettevõtted, kes pakuvad laia tooteportfelli, mis võimaldab  hajutada riske, säästa logistika ning halduskulude pealt,“ ütles Šulskis.

Tema sõnul aitab Kaupmehel Tridensi omandamine leida neil mõnes ärivaldkonnas sünergia ja vähendada mõningaid kulusid. „Tridens on distributsiooni ettevõte, mitte tootja ning neil on tavaliselt fikseeritud tähtajaga lepingud tootjatega, mis ei garanteeri pikaajalist äri,“ rääkis Šulskis.

Sanitex on Baltikumi distributsiooni ja logistika ettevõte, kes keskendub rohkem „kodust eemal“ ärivaldkonnale - logistikale, kontoritarvete ja müügiautomaatide ärile ning Šulskise sõnul on nad viimasel ajal omandanud neid ettevõtteid, mis on seotud nende valdkondadega. 2015. aastal omandas ettevõte Officeday Balticu, 2016. aastal omandas Sanitexi tütarettevõte BLS Agora OÜ ning Officeday omandas omakorda Espressoblue OÜ müügiautomaatide äri.

„Kaupmees ja Tridens ei ole uued ettevõtted turul ning see ei mõjuta meie tegevust. See annab hoopiski meile rohkem jõudu ning paneb meid mõtlema, kuidas saada veelgi tugevamaks ning otsida uusi äriideid,“ ütles Šulskis.

Leedus teeb Tridens täna koostööd Sanitexiga ning Šulskise sõnul ei näe nad eraldi distributsiooniettevõtet Tridens/Kaupmees, sest neil on väike tooteportfell ning suured kulutused.

Täna teatas Eesti tuntuim toidu- ja esmatarbekaupude hulgimüügifirma ning suurim toitlustussektori varustaja AS Kaupmees & KO, et omandab enamusosaluse AS-is Tridens, mis esindab Eestis mitmeid maailma juhtivaid joogi- ja toidubrände. Loe lähemalt SIIT. 

 

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Merilin MerilaKaubandus.ee toimetaja Tel: 5 105 933
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700