5. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sanitex: Kaupmehe tehing meid ei mõjuta

Sanitexi juhatuse liige Valentas Šulskis
Foto: Raul Mee
Tridensi ost Kaupmees & Ko poolt annab meile hoopiski rohkem jõudu ning paneb meid mõtlema, kuidas saada veelgi tugevamaks ning otsida uusi äriideid, rääkis Sanitexi juhatuse liige Valentas Šulskis.

Šulskise sõnul ei ole siin midagi imelikku, kui üks hulgimüügiettevõte ostab teise ettevõtte, sest Eesti on nii väike ja konkurents muutub üha agressiivsemaks. „Lähitulevikus jäävad ellu ainult suured ettevõtted, kes pakuvad laia tooteportfelli, mis võimaldab  hajutada riske, säästa logistika ning halduskulude pealt,“ ütles Šulskis.

Tema sõnul aitab Kaupmehel Tridensi omandamine leida neil mõnes ärivaldkonnas sünergia ja vähendada mõningaid kulusid. „Tridens on distributsiooni ettevõte, mitte tootja ning neil on tavaliselt fikseeritud tähtajaga lepingud tootjatega, mis ei garanteeri pikaajalist äri,“ rääkis Šulskis.

Sanitex on Baltikumi distributsiooni ja logistika ettevõte, kes keskendub rohkem „kodust eemal“ ärivaldkonnale - logistikale, kontoritarvete ja müügiautomaatide ärile ning Šulskise sõnul on nad viimasel ajal omandanud neid ettevõtteid, mis on seotud nende valdkondadega. 2015. aastal omandas ettevõte Officeday Balticu, 2016. aastal omandas Sanitexi tütarettevõte BLS Agora OÜ ning Officeday omandas omakorda Espressoblue OÜ müügiautomaatide äri.

„Kaupmees ja Tridens ei ole uued ettevõtted turul ning see ei mõjuta meie tegevust. See annab hoopiski meile rohkem jõudu ning paneb meid mõtlema, kuidas saada veelgi tugevamaks ning otsida uusi äriideid,“ ütles Šulskis.

Leedus teeb Tridens täna koostööd Sanitexiga ning Šulskise sõnul ei näe nad eraldi distributsiooniettevõtet Tridens/Kaupmees, sest neil on väike tooteportfell ning suured kulutused.

Täna teatas Eesti tuntuim toidu- ja esmatarbekaupude hulgimüügifirma ning suurim toitlustussektori varustaja AS Kaupmees & KO, et omandab enamusosaluse AS-is Tridens, mis esindab Eestis mitmeid maailma juhtivaid joogi- ja toidubrände. Loe lähemalt SIIT. 

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757