Autor: Märt Belkin • 10. november 2017

Kaupmees tahab Tridensis ainuotsustusõigust

Kaupmees & KO tegevjuht Mart Relve
Autor: Raul Mee
Mullu hulgimüüjas Tridens suurosaluse soetanud Kaupmees & KO tahab võtta firmas kontrolli enda kätte. Kontrolliks vajalikke aktsiaid plaanivad firmale muuhulgas müüa ka hulgifirma asutajad.

Kaks hulgituru suurtegijat alustasid koostööd eelmise aasta lõpus, kui Kaupmees Tridensis 51% osaluse omandas. Siis aga reguleeris seniste ning uute omanike vahel suhteid investeerimisleping. Selle järgi kuulus Kaupmehele küll tehniliselt enamusosalus, ent strateegilisi otsuseid said siiski teha vaid kõik aktsionärid üheskoos.

Nüüd on aga vahekorrad muutumas ning konkurentsiametile esitatud uus plaan, mis näeb ette, et Kaupmees ostab 20% firmast juurde ning sõnaõigus läheb üle. "Ühiskontroll asendub Kaupmehe ainuvalitseva mõjuga Tridensi üle," öeldakse koondumise teates sõnaselgelt välja.

Enda osaluse on konkurentsiametile esitatud teate järgi otsustanud maha müüa mitu firma praegust omanikku, näiteks Raja Zelikman, Vladimir Tsõbulski ning firma üks asutajaid ja kunagine tegevjuht Juho Ojasoo.

Ojasoo ega Kaupmees & KO tegevjuht Mart Relve ei soovinud plaanitud tehingut veel kommenteerida, kuna on veel liiga vara.

Loe pikemalt Äripäevast.

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Merilin MerilaKaubandus.ee toimetaja Tel: 5 105 933
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700