Autor: Maarit Eerme • 17. mai 2018

Klientide mugavus kasvatas Kaupmees & Ko müügitulu

Kaumees & Ko
Autor: Maarit Eerme

Toidu- ja esmatarbekaupade hulgimüüja Kaupmees & Ko 2017. aasta käive oli 72,2 miljonit eurot, mis kasvas aastaga 4,96%. Enim kasvas müügitulu kohaleveo hulgimüügist.

2017. aastal oli ärikasum 1,3 miljonit eurot ning aasta varem teeniti 1,5 miljonit eurot.

Ettevõtte müügitulu jagunes umbes võrdselt pooleks. Cash & Carry hulgimüügist teeniti 39,3 miljonit eurot ning kohaleveoga hulgimüügist 32,8 miljonit eurot. Võrreldes aasta varasemaga on müügitulu kasvanud just eelkõige kohaleveoga hulgimüügi arvelt.

Kaupmees & Ko kirjutas majandusaasta aruandesse, et nende 2017. aasta eesmärgiks oli turuosa jätkuv suurendamine ja kulude taseme stabiliseerimine. Pearõhu oma tegevuses asetati jätkuvalt HoReCa (hotellid, restoranid, toitlustus) ja väikekaupluste teenindamisele.

2017. aastal oli AS-i Kaupmees & Ko töötajate keskmine arv taandatuna täistööajale 240 töötajat, kes said keskmiselt 1110 eurot töötasu. Aastaga kasvas töötajate töötasu keskmiselt 8%.

Jaanuaris 2017 omandas AS Kaupmees & Ko aktsiaemissiooni käigus 51% AS Tridens aktsiakapitalist ning detsembris 2017 suurendas osaluse 78 %-ni, omandades senise kolme vähemusaktsionäri aktsiad. Tehingu eesmärgiks oli tugevdada oma liidripositsiooni toitlustussektoris ning Eesti HoReCa turul, pakkudes praegustele ja tulevastele klientidele veelgi paremat teenust ning huvitavamat kaubavalikut. AS Tridens esindab Eestis mitmeid maailma juhtivaid joogi- ja toidubrände. Loe Tridensi ostust täpsemalt SIIT.

2017. aastal ei ole Kaupmees & Ko aktsionäridele dividende välja kuulutanud ega välja maksnud.

Ettevõtte juhatusse kuuluvad Mart Relve ja Alar Aasjõe.

Tutvu ettevõtte majandusaastaaruandega SIIN.

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Merilin MerilaKaubandus.ee toimetaja Tel: 5 105 933
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700