5. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaupmehest saab Tridensi suuromanik

Janno Hert ja Mart Relve
Foto: Urmas Kamdron
Eesti tuntuim toidu- ja esmatarbekaupude hulgimüügifirma ning suurim toitlustussektori varustaja AS Kaupmees & KO omandab enamusosaluse AS-is Tridens, mis esindab Eestis mitmeid maailma juhtivaid joogi- ja toidubrände.

Kaupmehe otsus saada 51% Tridensi aktsiate omanikuks on suunatud mõlema ettevõtte pikaajalisse arengusse ning kasvu. Tehing võimaldab Tridensil kõigil Baltimaade turgudel positsioone tugevdada ning varasemast jõulisemalt kasutada ära Läti ja Leedu suurt potentsiaali. Tehingu maksumust osapooled ei avalda.

Kaupmehe juhatuse esimehe Mart Relve sõnul soovib Kaupmees kasvada Eesti suurimaks esmatarbekaupade hulgikaubandusgrupiks.

“Tehinguga tugevdame oma liidripositsiooni toitlustussektoris ning Eesti horeca turul. Koos Tridensiga saame oma praegustele ja tulevastele klientidele pakkuda veelgi paremat teenust ning huvitavamat kaubavalikut,” ütles Relve. “Pannes kahe tugeva ning pikaajalise kogemusega ettevõttena seljad kokku, oleme kiirete turumuudatustega toimetulemisel tugevamad ja kindlamad, kuid samas paindlikumad. Kindlasti näeme kiiremaid kasvuvõimalusi ka Läti ning Leedu turul.”

Tridens on 1988. aastal asutatud hulgikaubandusettevõte, mille valikus on üle 150 erineva kaubamärgi, neist tuntumad Jägermeister, Red Bull, Russian Standard, Metaxa, Lapin Kulta ja Mynthon.

Tridensi juhatuse liikme Janno Herdi sõnul tahab ettevõte finantsvõimenduse toel muutuda suuremaks ja mitmekülgsemaks distribuutoriks, laienedes koostöös Kaupmehega tugevamalt ka teistesse esmatarbekaupade sektoritesse.

“Tehing on suure perspektiiviga koostöö algus ja selle vilju saame maitsta tulevate aastate jooksul,” ütles Hert. “Meil on mitmeid põnevaid kokkupuute- ja koostöökohti, kus koos tegutsedes suudame olla efektiivsemad, kuid täpsemalt rääkida on veel vara. Oma kahe põhivaldkonna kõrval keskendub Tridens varasemast enam ka toidu- ja esmatarbekaupadele, et nende positsiooni tugevdada.”

Relve lisas, et Tridensi suur väärtus on tugevad suhted oma partneritega. “Hindame Tridensi pikaajalist koostööd oma partneritega väga kõrgelt. Nende kliendisuhtluse taset võib seada eeskujuks kõigile. Samuti on Tridensi brändiportfell väga tugev,” lausus Relve.

Tridens töötajaskonnas muudatusi ei toimu, juhatuses jätkavad Janno Hert, Reimo Raid ja Kristiina Treu. AS Kaupmees & KO käive aastal 2015 oli 68,58 mln eurot ning AS-il Tridens 42,32 mln eurot. Koondumise peab heaks kiitma Eesti Konkurentsiamet.

Kaupmehe poolt nõustasid tehingut advokaadibüroo Eversheds Ots & Co ning PwC Advisory. Tridensi finantsnõustaja oli KPMG Corporate Finance ja juriidiline nõustaja KPMG Advokaadibüroo.

AS Kaupmees & KO on 1992. aastast tegutsev Eesti suurim toidu- ja esmatarbekaupu müüv hulgimüügifirma ning toitlustussektori varustaja. Kaupmees Gruppi kuulub 7 kauplusladu, mis paiknevad üle Eesti suuremates maakonnakeskustes. AS Kaupmees & KO kuulub AS-ile Trans Meri, mis on Soomes tegutseva Oy Transmeri Ab tütarettevõte. 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070