• 16.02.17, 10:01
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Eesti maitsvaim konkurss otsib aasta parimat toiduainet

Toiduliit kuulutas välja 23. korda aset leidva parima toiduaine konkursi, mille võidutoode pälvib Eesti Parim Toiduaine 2017 kuldmärgi 26. aprillil toimuval Eesti Toiduainetööstuse Liidu XI aastakonverentsil.
Balbiino Mango smuutike
  • Balbiino Mango smuutike
Toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnul oli 2016. aasta uute toodete poolest äärmiselt põnev. „Näeme, kuidas uudistoodete väljatöötamine on muutunud tõeliseks loometööks ning toidutootjad omamoodi disaineriteks. Üha enam hakkab toidu hea maitse ja kvaliteedi kõrval rolli mängima naturaalsus, tootesse lisatud tervist tugevdavad komponendid, kasutusmugavus ja toidu valmistamise lihtsus,“ tunnistas Potisepp. 
Mullu Mango Smuutikese eest nii Eesti Parima Toiduaine 2016 kuldmärgi kui ka mitmeid teisi tunnustusi pälvinud Balbiino turundusdirektori Enel Kolgi sõnul on konkurss tootjatele väga hea võimalus oma uute toodete tutvustamiseks ning vahetu tagasiside saamiseks oma ala spetsialistidelt.
„Võit konkursil ei ole olnud meie peamine eesmärk, kuid on kindlasti ühelt poolt suureks tunnustuseks tootearendusmeeskonnale ning teisalt ka tubli tugi müügile. Mango Smuutike oli Eesti jäätiseturul mitmes mõttes revolutsionäär, sest sorbettide osakaal oli enne selle turule tulekut pea olematu. See võeti juba turule jõudes väga hästi vastu, kuid konkursivõit kahekordistas müügitulemused ning viis Smuutikese Eesti üle 600 jäätise seas esikümnesse,“ sõnas Kolk.
Kõigil toidutööstustel on võimalik kuni veebruari lõpuni esitada oma 2016. aastal turule jõudnud parimad uudistooted, mille seast valitakse iga kategooria parimad välja 15.-16. märtsil toimuval hõbemärkide hindamisel. Lisaks toimub sel aasta juba kümnendat korda ka piirkondlike väikeettevõtete uudistoodete konkurss, mille käigus selgitatakse välja parimad tooted Põhja-Eesti, Lõuna-Eesti, Lääne-Eesti ja Virumaa väikeettevõtetelt. Väikeettevõtete toodete hindamiseks kogunetakse Tartu Kutsehariduskeskusesse 21. märtsil.
Lisaks Eesti Parim Toiduaine 2017 konkursi hindamiskomisjonile valivad konkursil oma lemmiktooted ka kokkade žürii, kaupmeeste žürii, toitumisteadlaste žürii ja meediaesindajate žürii ning rahvahääletuse põhjal antakse välja Rahva Lemmiku tiitel.
Üldkonkursi hindamiskomisjon, mille tegevust juhib Tartu Ülikooli arstiteaduskonna meditsiinilise biokeemia professor, meditsiinidoktor Mihkel Zilmer, koguneb märtsis ja aprillis Tallinna Teeninduskoolis. Eesti Parim Toiduaine 2017 konkursivõitjad kuulutatakse välja Eesti Toiduainetööstuse Liidu aastakonverentsil, mis leiab aset 26. aprillil.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 27.09.24, 11:19
Selveri juht: uute kaupluste avamisele eelneb põhjalik eeltöö
Selver on sel aastal avanud mitu uut kauplust. Augustis avati Selver Rocca al Mare Keskuses, sel nädalal Tartus Raadil ning hiljuti läks käima põnev pilootprojekt: Ülemiste linnakusse loodi ööpäevaringselt avatud robotiseeritud autonoomne kauplus.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kaubandus esilehele