23. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EASi hakkab juhtima Kesko Senukai Estonia endine tegevjuht

Alo Ivask
Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) nõukogu valis üksmeelselt EASi uueks juhatuse esimeheks Alo Ivaski, kes lahkus Keso Senukai Estonia tegevjuhi ametikohalt eelmise aasta 16. septembril. Ivask asub uude ametisse alates 20. märtsist.

EASi nõukogu valis uueks juhatuse esimeheks tippjuhi Alo Ivaski, kes juhtis eelnevalt Baltimaade suurimat ehitus- ja kodusisustuskaubamajade võrku Kesko Senukaid (endine Rautakesko) Eestis ja Lätis. Ivask alustab tööd 4 aastaks sõlmitava töölepingu alusel 20. märtsil.

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo ütles, et nad vajavad EASi juhtima inimest, kes suudab kindlakäeliselt tuua esile EASi ekspertides leiduva kompetentsi ning rakendada EASi veel rohkem Eesti ettevõtjate teenistusse. "EASi nõukogu on teinud targa otsuse ja tunnustan nende head valikut,“ rääkis Palo. 

EASi nõukogu esimehe Erki Mölderi sõnul tegi nõukogu üksmeelse otsuse 69 kandidaadi seast. „Meil oli lõppvoorus 5 tugevat kandidaati. Tegemist on väga suure ja paljunõudva organisatsiooniga, millel on suurel hulgal erinevaid teenuseid. Alo Ivaski kui tippjuhi tasakaalukus ja sihikindlus on kindlasti need omadused, mida EAS täna vajab.“

Uue juhatuse esimees Alo Ivask kommenteeris, et EAS on õigustatult avaliku huvi kõrgendatud tähelepanu all. "Kahjuks ei ole alati meediast välja tulnud, et EAS on teinud asendamatut tööd mitmetes valdkondades ning tegemist on väga tugeva Eesti ekspordi arendajaga. Enne meeskonnaga koostööd alustamata on veel raske öelda, kuidas me täpselt EASiga edasi läheme, aga minu soov on jätkata suunda kasvatada EASist toetuste jagaja asemel ettevõtluse kompetentsikeskus.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070