Autor: Kaubandus.ee • 2. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leedus karmistuvad alkoholimüügi tingimused

Foto: Pixabay.com
Leedu karm alkoholitarbimist piirav seadus hakkab kehtima uuest aastast, mis keelab alla 20-aastastele alkoholi müüa ning samas piiratakse ka alkoholimüügi kellaaegu.

Uue seaduse kohaselt ei tohi noored alkohoolseid jooke käes hoidagi, kirjutab Postimees. Müügiaega piiratakse tööpäeviti ja laupäeviti kümnest kümneni, pühapäeval aga kümnest kolmeni päeval ning keeluajal ei tohi alkohoolseid jooke kaasa müüa ka kohvikud, baarid ja restoranid.

Firmadele, kes soovivad festivalidel alkohoolseid jooke müüa, antakse 2019. aastani kehtivad ühekordsed load, mille alusel tohib müüa kuni 13-protsendilise alkoholisisaldusega tooteid. See aga tähendab, et keelu alla satuks osa veine, rääkimata viskifestivalidest, mis sootuks keelatakse.

2020. aastal jõustuks seaduseelnõu järgi täielik alkoholireklaami keeld. Ka keelataks mõne alkoholiga seotud kaubamärgi või toote juhuslik näitamine televisioonis ja sotsiaalmeedias.

Loe pikemalt Postimehest.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757