Autor: Äripäev • 6. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome valitsus plaanib Eesti tuules maksutõusu

Foto: Alko1000
Helsingin Sanomat kirjutab, et Eesti järsk alkoholiaktsiiside tõus loob võimaluse tõsta makse ka Soomes.

Sanomat kirjutab, et Soome on pikalt hoidnud tagasi alkoholiaktsiisi tõusu kartes, et see tõukab tagant piiriülest alkoholirallit, kuid praegune valitsus on andnud märku, et tõstab makse kohe, kui Tallinn annab selleks võimaluse.

Sanomat pühendab terve artikli Eestis järsult tõusvale alkoholiaktsiisile märkides, et lahjade alkohoolsete jookide maks kasvab koguni 70% ning aastaks 2020 tõuseb letihind koguni 50%. Nii hakkab kast õlut maksma 12 euro asemel 18, mis on siiski endiselt madalam kui Soome 25eurone letihind.

Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700