Autor: Äripäev • 7. juuni 2017

Ministeerium tahab ka jogurteid maksustada

Autor: Raul Mee

Rahandusministeerium esitas riigikogu rahanduskomisjonile ettepanekud magusamaksu seaduseelnõu muutmiseks, mille järgi hõlmaks uus maks ka suhkrut või magusainet sisaldavaid piimajooke, näiteks jogurteid ja keefiri.

Muudatusettepaneku järgi käsitletaks magustatud joogina ka piima baasil valmistatud jooke, mis sisaldavad suhkrut või magusainet, nagu magusad jogurtid, keefirid, ning ka magusad taimepiimad nagu sojapiim, kirjutab ERR.

Eelnõuga täiendas ministeerium ka magustatud joogi terminit: see on magusainet või suhkrut sisaldav jook, kuid ka siirup, pulber või graanulid, millest magustatud jooki valmistatakse. Samas on muudatuses välja toodud, et magustatud jookide hulka ei loeta toidulisandeid ega meditsiinilisel eesmärgil tehtud jooke.

Seda, kui palju muudatus peaks riigieelarvesse lisa tooma, ei soovinud rahandusministeerium veel prognoosida.

Saaremaa Piimatööstuse juht Ülo Kivine ütles, et nende tööstus juustu- ja võitootjana suhkrut ei kasuta, kuid probleem on selles, et otsused on tulnud kiiresti ja järsku, tuues ettevõtjatele planeerimatuid kulusid.

Loe pikemalt ERRist.

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Merilin MerilaKaubandus.ee toimetaja Tel: 5 105 933
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700