Autor: Äripäev • 7. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ministeerium tahab ka jogurteid maksustada

Foto: Raul Mee
Rahandusministeerium esitas riigikogu rahanduskomisjonile ettepanekud magusamaksu seaduseelnõu muutmiseks, mille järgi hõlmaks uus maks ka suhkrut või magusainet sisaldavaid piimajooke, näiteks jogurteid ja keefiri.

Muudatusettepaneku järgi käsitletaks magustatud joogina ka piima baasil valmistatud jooke, mis sisaldavad suhkrut või magusainet, nagu magusad jogurtid, keefirid, ning ka magusad taimepiimad nagu sojapiim, kirjutab ERR.

Eelnõuga täiendas ministeerium ka magustatud joogi terminit: see on magusainet või suhkrut sisaldav jook, kuid ka siirup, pulber või graanulid, millest magustatud jooki valmistatakse. Samas on muudatuses välja toodud, et magustatud jookide hulka ei loeta toidulisandeid ega meditsiinilisel eesmärgil tehtud jooke.

Seda, kui palju muudatus peaks riigieelarvesse lisa tooma, ei soovinud rahandusministeerium veel prognoosida.

Saaremaa Piimatööstuse juht Ülo Kivine ütles, et nende tööstus juustu- ja võitootjana suhkrut ei kasuta, kuid probleem on selles, et otsused on tulnud kiiresti ja järsku, tuues ettevõtjatele planeerimatuid kulusid.

Loe pikemalt ERRist.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757