19. juuni 2017

Amazon ostab Whole Foodsi

Amazon ostis Whole Foods Marketi
Autor: EPA

Amazon andis teada, et ostab Whole Foodsi 13,7 miljardi dollari eest, vahendab Business Insider.

Pärast uudise teatavaks saamist on Whole Foodsi aktsia tõusnud pea 27% võrra, 41,94 dollarile.

Jeff Bezos teatas, et Whole Foods on paljude inimeste seas väga populaarne, kuna see pakub parimaid naturaalseid ja orgaanilisi toiduaineid. “Nad teevad imelist tööd ning me tahame seda jätkata,” lisas Bezos ametliku pressiteate vahendusel.

Amazoni jaoks on tegu seni kõige suurema tehinguga. 2014. aastal ostis ettevõte 970 miljoni dollari eest Twitchi ning viis aastat enne seda Zappose, sedapuhku 850 miljoni dollari eest. Global Data Retail tegevjuht Neil Saunders ütles, et sellest tehingust võidavad mõlemad osapooled. 

"Kuigi Amazon on olnud pidev oht toidukaupade tööstusele, siis enamusele tundus see siiski kauge," ütles Saunders. Tema sõnul nüüd see arvamus muutub. "Ainus leevendus on see, et mida rohkem niššis Whole Foods tegeleb, seda väiksem on oht teistele turul tegutsejatele."

Praeguse seisuga ei muutu Whole Foodsi bränd ega ka ettevõtte juht, kelleks jääb John Mackey.

Tehing peaks lõpule jõudma 2017. aasta teises pooles. 

Autor: Pille Ivask, kaasautor

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Merilin MerilaKaubandus.ee toimetaja Tel: 5 105 933
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700