Autor: Mait Kraun • 14. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aasia toidu restoran avas viis uut toidukohta ja investeeris 1,6 miljonit

Foto: Julia-Maria Linna
Restoranifirma McKenzie Invest sattus mullu kahjumisse, aga ettevõte avas viis uut restorani ja tegi suuri investeeringuid.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et restorani- ja toitlustusfirma McKenzie Invest OÜ müügitulu suurenes 2016. aastal (võrreldes eelneva aastaga) 38 protsenti, 7,00 miljoni euroni. Ärikahjum ulatus 68 713 euroni, veel 2015. aastal teeniti 222 810 eurot kasumit.

Ettevõtte keskmine töötajate arv tõusis 2016. aastal (võrreldes 2015. aastaga) 39 võrra, 219ni. Käive töötaja kohta tõusis 12 protsenti, 31 961 euroni. Keskmine brutotasu kasvas 15 protsenti, 821,2 euroni. Juhatuse liikmetele maksti tasu 56 000 eurot.

„2016. aastal avati viis uut restorani – Tartu Kvartali keskuses CHI, Mustamäe keskuses Chopsticks ja Little India ja Viru keskuses samuti Chopsticks ja Little India,“ kirjutas ettevõte oma tegevusaruandes. „Tehtud investeeringutest oli aruandeaastal kõige olulisem põhivara soetamine. Aruandeaastal soetati põhivara kokku 1,6 miljoni euro eest.“ Ettevõtte järgmise aasta eesmärgiks on kasumlikkuse parandamine.

Ettevõtte omanikud on Tara Chand Thakur (50 protsenti), Ivar Vendelin (34 protsenti) ja Toomas Kruus (16 protsenti). Eelmisel ja üle-eelmisel aastal firmast dividende ei võetud.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757