25. august 2017

Saksa jaekett eemaldas lettidelt võõramaised tooted

Saksamaa jaekett Edeka Hamburgi kauplus eemaldas üheks päevaks kaupluse lettidelt kõik võõramaised tooted, et juhtida tähelepanu rassismile ja võõravihale

Kui kliendid Hamburgis asuvasse Edeka kauplusesse sisse astusid, siis tabas neid üllatus, et kaupluse letid on peaaegu tühjad. Kaupluse lettidel oli väike osa tooteid, mis oli valmistatud Saksamaal. Esialgu võis jääda klientidele mulje, et kaubad on jäetud tellimata, kuid siis märkasid nad müstilisi silte kaupluses „Nii tühi on riiul ilma välismaalasteta“ või „Riiul on küllaltki igav ilma valikuteta?“, kirjutab Bored Panda.

Tuli välja, et Edeka tegi sellise vastuolulise käigu juhtimaks tähelepanu ühiskonnas levivale rassismile ja hoolimatusele meist erinevate vastu. Selle sammu tulemusena ei olnud lettidelt leida Kreeka oliive, Hispaania tomateid ega teisi traditsioonilisi tooteid. „Edeka seisab mitmekesisuse eest ning meie lettidel on suur valik tooteid, mis on toodetud Saksamaal,“ ütles jaeketi kõneisik. „Kuid need on koos toodetega teistest riikidest, mis loovad unikaalse paljususe, mida meie kliendid väärtustavad.“

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Merilin MerilaKaubandus.ee toimetaja Tel: 5 105 933
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700