31. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Meelis Milder müüs Baltika osaluse

Baltika peadirektor Meelis Milder
Foto: Andras Kralla
Baltika teatas, et ettevõtte suurosanike ringis on toimunud mitmed muudatused.

Nimelt müüs rõivatootja Baltika AS juhatuse liikme Meelis Milderi ettevõte BMIG OÜ täielikult osaluse Baltikas. Aktsiad ostid KJK Fund Sicav-SIF ja E.Miroglio Finance S.A, kelle osalused Baltikas kasvasid vastavalt 38,9 ja 17,17,78%.

See tähendab, et Baltika juhatuse esimehe Meelis Milderi kontrollitav osalus Baltikas jääb 3,06%, seisis börsiteates.

Meelis Milder kirjutas pressiteates, et OÜ BMIG asutati 2002. aastal tolleagsete Baltika juhatuse liikmete ja mõnede erainvestorite poolt. Eesmärgiks oli luua investeerimisfirma, mis täiendavalt konsolideeriks tollase juhatuse huvi panustada Baltika arengusse ja kaasaks investeerimiseks vajalikku lisaraha.

"Aastate jooksul kasvas OÜ BMIG Baltika üheks suurimaks aktsionäriks, kasutades selleks nii omanikutulu kui pangalaene," kirjutas Milder. 2008. aastal alanud majanduskriis tingis vajaduse restruktureerida AS Swedbanki poolt antud laenud ja esitada pangale omanike poolt lisatagatisi ning käendusi. Uut laenulepingut jäid tagama lisaks OÜ BMIG-le kuuluvale 4,75 miljonile AS Baltika aktsiale veel 1,23 miljonit OÜ BMIG osanike isiklikku aktsiat.

"Augustis 2017 sõlmisin AS Swedbankiga kokkuleppe OÜ BMIG laenulepingu väljaostmiseks pangalt Laenulepingu väljaostu finantseerin kõigi OÜ BMIG-le kuuluvate AS Baltika aktsiate ning 99 967 mulle kuuluva aktsia müügiga Baltika suuraktsionäridele ning täiendavalt omapoolsete vahendite kaasamisega," meenutas Milder. "Samal ajal omandan kõigi tehingute lõpule viimise tulemusel ainuosaluse OÜ-s BMIG ning enamuse kaasomanike isiklikest aktsiatest. Kõigi seotud tehingute lõpule viimisega suureneb septembris minu personaalne osalus AS Baltikas seniselt 2,48% 2,98%-le (ja kontrollitav osalus suureneb 3,06%-lt 3,52%-ni)," lisas ta.

Seega lahendab BMIG OÜ osaluse müük Milderi sõnul tema, Swedbanki ja BMIG jaoks pika ja keerulise laenulepingu suhte. Milder kinnitas, et jätkab AS Baltika tegevjuhina ning ja aktsionärina.

Autor: Pille Ivask, kaasautor

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757