Autor: Liina Laks • 19. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mänguasjapoodide kett Toys'R'us on raskustes

Foto: EPA
USA mänguasjapoodide kett Toys'R'us teatas pankrotikaitse avalduse esitamisest.

Üks maailma suurimaid mänguasjapoodide kette on Bloombergi andmetel võlgades enam kui kümne aasta taguse väljaostutehingu tõttu ning kontserni poed ei suuda veebipoodide odavamate hindadega konkureerida.

Toys'R'us sai küll alles JP Morgan Chase'i pangasündikaadilt ja mõnelt investoritelt ligi kolme miljardi dollarise rahasüsti, kuid see ootab kohtus veel heakskiitu. Pankrotikaitse avalduses (USA seadustes tuntud kui Chapter 11, mis lubab ettevõtetel reorganiseeruda pankrotiseaduse alusel) teatas Toys'R'us, et tal on nii varasid kui ka võlgu miljardi dollari jagu.

Suurem osa ettevõtte võlgadest pärineb 7,5 miljardi dollari suurusest väljaostu ajast 2005. aastal, mil Bain Capital, KKR & Co ning Vornado Realty Trust "toppisid kontserni võlgu täis", et ettevõte börsilt ära tuua.

Kontsern ei teatanud poodide sulgemisest ning kinnitas, et töö jätkub. „Poodide sulgemise ja avamise otsused tehakse lähtudes sellest, mis on ärile kõige parem,“ teatas keti kõneisik Michael Freitag.

Bloombergi andmetel on viimasel ajal Amazoni ja teiste veebipoodide populaarsuse tõttu pankrotikaitset otsinud tosinkond suuremat ettevõtet, et sulgeda kehva tulemust tegevad poed ja laiendada veebiäri.

Kuna Toys'R'us on oluline partner sellistele mänguasjatootjatele nagu Mattel ja Hasbro, mõjutas teade raskustesse sattumisest ka viimaste aktsiaid. Matteli aktsia kukkus eilsel börsipäeval enam kui kuus, Hasbro 1,6 protsenti.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757