Autor: Kaubandus.ee • 22. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Kaubamaja kvartali arhitektuurivõistlusele on laekunud 14 tööd

Tallinna Kaubamaja kvartal
Foto: Andres Haabu
Tallinna Kaubamaja kvartali ehk Gonsiori tn 2/Rävala pst 6 kinnistute uushoonestamise arhitektuurivõistlusele oli 21. septembri seisuga esitatud neliteist võistlustööd. Kuna võistlustingimuste kohaselt võis töö saata ka eilset kuupäeva kandva postitempliga, võib see arv lähipäevil veel muutuda.

Eesti Arhitektide Liidu direktori Ingrid Maldi hinnangul võib esitatud tööde arvuga väga rahule jääda. “Arvestades, et võistlusel osalemiseks esitati osalevale arhitektuuribüroole nõudeid nii varasema kogemuse kui ettevõtte käibe osas, on tööde arv väga hea. Loodame liidu poolt, et žürii leiab esitatud valikust piisavalt kõrgetasemelisi töid, et järgneva pooleteisekuise hindamisprotsessi jooksul otsustada Kaubamaja jaoks parim lahendus.”

Maineka arhitektuurivõistluse kuulutasid 12. juunil välja Tallinna Kaubamaja Kinnisvara AS ja MSI Grupp AS koostöös Tallinna Linnaplaneerimise Ameti ja Eesti Arhitektide Liiduga. Võistluse auhinnafond on 55 000 eurot.

Esitatud tööde seast valib võitja žürii, kuhu kuuluvad Tallinna Kaubamaja Kinnisvara AS juhataja Peeter Kütt, AS MSI Grupp juhataja Mati Ivask, Kaubamaja AS juhataja Erkki Laugus, Tallinna Linnaplaneerimise Ameti esindajana detailplaneeringute teenistuse direktor Arvo Rikkinen, arhitektid Martin Aunin (EAL), Jaak Huimerind (EAL) ja Peep Jänes (EAL).

“Otsime parimat võimalikku arhitektuurset lahendust Tallinna Kaubamaja kvartalile, mis omakorda saab olema aluseks Kaubamaja Tallinna müügimaja, kaasaegse Rävala pst büroohoone ning maa-aluse parkla projekteerimisele ning ehitamisele. Meie ootus on, et võidutöö võtaks arvesse Kaubamaja väärikat staatust ning sobituks ümbritsevasse linnaruumi, aga arvestaks ka kehtivate detailplaneeringute ja rajatavate hoonete funktsionaalsusega. Žürii alustab lähiajal tööd ning võitja kavatseme välja kuulutada 15. novembril,” rääkis žürii esimees, Tallinna Kaubamaja Kinnisvara AS juhataja Peeter Kütt.

Arhitektuurivõistluse žürii selgitab esimeses etapis välja esitatud tööde vastavuse võistlustingimustele, seejärel valitakse lõppvooru pääsejad, otsustatakse nende paremusjärjestus ning lõpuks selgitatakse välja võitja. Võidutöö autoriga alustatakse projekteerimisläbirääkimisi, projekti lõplik maksumus selgub peale projekteerimistingimuste kinnitamist.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757