14. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kino Kosmos liideti ametlikult Cinamoni ketti

Cinamon Holdingu juht Tatiana Tolstaya
Foto: Erlend Štaub
Tallinna legendaarne kino Kosmos kannab nüüdsest nime Cinamon Kosmos.

1964. aastal avatud Eesti kinomaastiku vaieldamatu ikoon kannab nüüd uut nime – Cinamon Kosmos. Sellega astub Kosmos IMAX lõplikult rahvusvaheliselt laienevasse Eesti kinoketti Cinamon, kuhu praegu kuuluvad kinod Tartus, Riias, Liepajas ja Kaunases ning 2018. aastast kolm uut kino Helsingis ja Tallinnas.

2014. aastal Kosmose põhjalikult renoveerinud ning sinna Balti- ja Põhjamaade esimese IMAX kino toonud Cinamon Holdingu juht Tatiana Tolstaya lausus, et tänane sündmus oli loogiline samm järjest kasvava Cinamoni kinoketi plaanide ahelas. “Kui ettevõte kasvab, siis pole mõtet opereerida kahe erineva brändiga, vaid need tuleb liita üheks tugevaks tervikuks ühe nime alla,” lisas Tolstaya.

Kõigile silmaga nähtav muudatus toob legendaarse Kosmose seinale Cinamoni värske logo, mis on osa kinoketi uuest visuaalsest identiteedist. Laiem muutus puudutab aga Cinamoni kõiki seniseid ning uusi kinosid Balti- ja Põhjamaades.

“Me teeme kummarduse legendaarsele Tallinna esinduskinole ning nimetame Cinamoni kõikide kinode suurimad ning moodsaima tehnikaga saalid Kosmose saalideks,” selgitas Tolstaya. “Kosmost ehitades oleme saanud oma suurimad õppetunnid, kuidas ehitada tippkinosaali. Nüüd viime seda kogemust edasi ka kõikidesse teistesse meie kinodesse. Seega sümboliseerib Kosmose nimi meie pühendumist pakkuda oma külalistele alati ja igal pool parimat kinokogemust maailmas.”

Lisaks tähendavad värsked uudised seda, et uue nimega Kosmoses hakkavad kinosõprade jaoks kehtima kõik Cimanoni kinoketi soodustused ja boonused.

2005. aastal asutatud Cinamon Holding, mille peakorter asub Tallinnas, on 5 kino ja 23 saaliga üks Balti riikide juhtivaid kinokette. 2018. aastal avab Cinamon oma uued kobarkinod Tallinnas ja Helsingis. Cinamoni kinosid külastas 2016. aastal 1,25 miljonit inimest. Ettevõtte käive oli 2016. aastal 8,6 miljonit eurot, kasvades aastaga 7%. Cinamon on tööandjaks 83 inimesele Eestis, Lätis ja Leedus.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700