Autor: Äripäev • 27. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rimi juht: loodan, et Lidl raputab turgu

Rimi Eesti Food juht Vaido Padumäe
Foto: Andres Haabu
"Loodan, et Lidli tulek raputab Eesti jaekaubanduse turgu," lausus Rimi Eesti Food ASi tegevdirektor Vaido Padumäe Äripäeva raadio hommikuprogrammis.

"Ei karda," vastas Padumäe küsimusele, kas ta kardab Lidli tulekut Eestisse. "On konkurente, kes peaks teda rohkem kartma."

Padumäe lisas, et "samas teame oma Leedu kogemusest, et eks pihta saavad kuigipalju kõik, tegemist on professionaalse ja tugeva kaupmehega."

Padumäe sõnul mõjutab Lidl omajagu Eesti kaubandusturgu. "Leedus näiteks tekkis meil pärast Lidli tulemist võimalus üks konkurent üles osta. Loodan, et Lidli tulek raputab Eesti turgu," lausus ta. "Viis suurt jaemüüjat on natuke palju Eesti kohta."

Padumäe rääkis veel hommikuprogrammis, et detsember on toidukaubanduses kõige suurem müügikuu, mis ületab isegi jaanipäeva müügiperioodi. „Tüüpiline on, et detsember teeb 2/3 aasta kasumist,“ ütles ta.

Samuti rääkis Rimi juht iseteeninduskassadest, mida nad plaanivad veel kauplustesse paigaldada. „Täna on poode, kus iseteeninduskassade osakaal on juba 40% kogu ostudest. Inimesed on hästi avatud sellistele muudatustele ja tehnoloogilistele lahendustele.“ Padumäe ütles, et see muudatus on läinud lihtsamalt, kui algselt ootasid.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757