• 24.01.18, 08:49
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Sidefirmad annavad tarbijatele liiga vähe infot

Tarbijakaitseamet kontrollis Elisa, Telia ja Tele2 Tallinna esindusi ning leidis igaühe juures vajakajäämisi. Puudusi esines nii lepingueelse teabe andmisel kui ka sideteenuse lepingu juurde kuuluvatele tüüptingimustele viitamisel ja nendega tutvumise võimaldamisel.
Sidefirmad annavad tarbijatele liiga vähe infot
  • Foto: Veiko Tõkman
Detsembris läbiviidud kontrolltehingute käigus pöördus tarbijakaitseamet sideettevõtjate esinduses klienditeenindaja poole sooviga sõlmida sideteenuse leping koos seadme müügilepinguga. Paraku pidi amet tõdema, et tarbijatele anti infot puudulikult. Näiteks ei selgitatud tarbijatele piisavalt tähtajalise lepingu ennetähtaegse lõpetamise leppetrahvi tingimusi, lepingu muutmise ja lõpetamise korda, lepingu muutmisest teavitamise kanalit, poolte vastutust lepingu rikkumisel ja kaebuste lahendamise korda.
Tarbijakaitseamet juhtis sideettevõtjate tähelepanu müügiprotsessis esinenud puudustele, mis tuleb seadusega kooskõlla viia.
Ametil on plaanis ka edaspidi kontrollida tarbijale müügieelse teabe andmise ning tüüptingimustele viitamise ja nendega tutvumise võimaldamise kohustuse täitmist.
 

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 15.10.24, 16:14
Advendikalender: kuidas sai lastele loodud kingikogumikust kõigile mõeldud hitt-toode
Advendikalendrid olid eelmisel sajandil peamiselt lastele turustatud viletsavõitu šokolaadiga kommikarbid, mille aknaid avati igal jõulueelsel päeval, lootuses leida kartongi tagant midagi erilist. Ehk oled tähele pannud, et advendikalendrite valik on poelettidel aga igal aastal järjest mitmekesisemaks muutunud. Oma minikingikogumikega on tulnud turule nii mänguasjatootjad, sokikaupmehed, küünlavalmistajad kui ka ilubrändid.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kaubandus esilehele