Autor: Maarit Eerme • 22. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rimi rajab Mustamäele kahekorruselise kaubandus ja ärihoone

Endine Szolnoki keskus 2009 aasta tulekahju ajal
Foto: SCANPIX/MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES
Tallinna linnavalitsus võttis vastu Mustamäe Szolnoki piirkonnas asuva kvartali detailplaneeringu, kuhu Rimi plaanib rajada kaupluse.

Vastuvõetud 1,27 hektari suurune maa-ala asub E. Vilde tee, Mustamäe tee, Keskuse tänava ja Ehitajate tee vahelise kvartalis, kus paikneb ka endine Szolnoki turuhoone.

„Kaubandusfunktsioon tulevikus säilib, kuid täna suhteliselt kulunud ilmega paik saab edaspidi nüüdisaegse ilme. Arendaja plaanib rajada endise Szolnoki turuhoone asemele kaubandushoone ning ärihooned“ ütles abilinnapea Andrei Novikov.

Rimi Eesti kommunikatsioonispetsialist Katrin Bats ütles, et nende plaan on alustada hoone projekteerimisega kohe peale detailplaneeringu kehtestamist. „Ehitusega loodame alustada ja poe avada paari aasta pärast,“ ütles ta.

Detailplaneering annab võimaluse ehitada planeeringualast moodustatavatele kruntidele kolm kahekorruselist ärihoonet, lisaks kavandatakse alale kaks ärimaa krunti planeeritud ärihoonete teenindamiseks, üks tootmismaa krunt trafoalajaamale ja kaks üldkasutatava maa krunti. Lisaks ärihoonete teenindamiseks tarvilikele parkimiskohtadele on alale planeeritud täiendavad parkimiskohad piirkonna elanikele ja Tallinna Männi Lasteaia külalistele.

Lähiala ümbrus on hoonestatud korruselamute ja ühiskondlike ehitistega. Lisaks on planeeringu lähiümbruses üldkasutatavad maa-alad, kus leidub hoonete vahelistel aladel heas seisundis ja dekoratiivset kõrghaljastust. Detailplaneering on kooskõlas Mustamäe linnaosa üldplaneeringuga.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757