Autor: Maarit Eerme • 11. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kose: teadmiste ühendamisest luuakse uusi väärtusi

Imre Kose
Foto: Margus Johanson
Imre Kose koostöös Saaremaa Delifoodiga on toonud turule pikalt arendatud uudse tehnoloogiaga kreemjuustud. Ta lisas, et erinevad ettevõtted hakkavad enda teadmisi üha enam ühendama ning see on suund, kuidas hakatakse looma uusi väärtusi.

Kose sõnul on see hea märk, et suurte ettevõtetega tehakse koostööd ning ühendatakse jõud. „Tootearendus on suur väljakutse ning väga ressursimahukas ettevõtmine,“ ütles ta.

Imre Kosel on olnud erinevaid koostöid – Balbiinoga, Saaremaa Piimatööstusega jne. Teinekord on ettevõtted pöördunud ise tema poole ja on olnud ka vastupidi. „Meil on Premium-klassi tooted ning tootjate soov on luua tooteid just sinna klassi. Meie oleme siin eksperdid.“ Ta lisas, et on näha kuidas tarbijad üha enam soovivad saada just Premium-klassi tooteid.

„Mõtlesime pikalt, kuidas anda Eesti inimesele võimalus muuta iga toit omal käel eriliseks. Otsingud viisid välja kreemjuustuni,“ märgib Gourmet Club’i loovjuht Imre Kose. Ökoloogiliselt puhtal Saaremaal toodetud kreemjuuste on valikus kolme erinevat: maitsestamata kreemjuust, röstpeedi ja rõikaga ning kõrvitsa ja Dijoni sinepiga kreemjuust.

Üle aasta kestnud tootearenduses pöörati suurt rõhku kreemjuustu koostisosade kvaliteedile. Kasutatakse Saaremaalt pärit koort ja kodumaiseid köögivilju. „Seadsime eesmärgiks pakkuda puhtaid maitseid nii, et toote tuum on kreemjuust ja selle tekstuur ning lisandite maitsed avaneksid vaikselt,“ ütleb.

Gourmet Club’i ja Saaremaa Delifood'i koostööna äsja pakendisse jõudnud kreemjuustud on müügil enamus jaekettides. Saaremaa Delifood'i müügijuht Martin Luksi sõnul on uudne toode kaubanduse poolt suure huviga vastu võetud, mistõttu laieneb kättesaadavus lähiajal veelgi. „Poodidele meeldivad tooted, mis loovad neile uut väärtust,“ ütles Kose.

Kose lubas, et peagi on tulemas veel põnevaid tooteid.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070