Autor: Kaubandus.ee • 21. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Helen Metsvaht saab Citycon Eesti keskuste juhiks

Käesoleva aasta juuli alguses annab Rocca al Mare ja Kristiine Kaubanduskeskust haldava Citycon Eesti juht Mati Pops oma kohustused üle senisele müügidirektorile Helen Metsvahile.

“Mati ambitsioonikus ja otsuste jõulisus on aidanud meil tõusta Tallinnas turuliidriks. Soovime oma positsiooni kindlustada ja arendada ning meie senine müügidirektor, turgu ja klienti peenusteni tundev Helen on selleks kõige parem valik,” sõnas Citycon grupi tegevjuht Jurn Hoeksema.

“Eduka kaubanduskeskuse eeldus on väga hea asukoht, tugev rentnike kooslus ja omaniku finantsvõimekus. Cityconil on lisaks veel rahvusvaheline kogemus ja kontaktid, mis muuhulgas tähendab võimalust siia meelitada globaalselt tuntud kaubandusbrände,” märkis Helen Metsvaht.

“Kaubanduskeskused ja kaubandus tervikuna teeb täna läbi olulisi muutusi ning Citycon on selleks Eestis põhjalikult valmistunud. Kristiine Keskuses oleme praegu tegemas selle kümnendi suurimat uuenduskuuri, mille raames saab keskus uue sise- ja välisilme. Mõned ankurrentnikud saavad pinda juurde ning lisandub ka päris uusi tegijaid. Juunis alustas Kristiines Eesti suurim spordirestoran ja meelelahutuskeskus, üleilmselt tuntud O’Learys ning LPP avab Kristiines oma suurima poodide kompleksi Baltikumis,” tähendas Metsvaht.

Samuti on neil plaanid Rocca al Mare kaubanduskeskust laiendada, mis asjus on detailplaneering algatatud.

Helen Metsvaht liitus Cityconiga 2015. aastal. Helen on kaubanduskinnisvaraga tegelenud ning erinevaid arendusprojekte nõustanud alates 2007. aastast ning neist kolm aastat juhtinud ka Järve Keskust.

Mati Pops juhtis Cityconi Eesti ja Balti haru alates 2005. aastast, viis aastat oli ta ka kontserni Taani äride juht. 12 aasta jooksul laiendas Citycon Rocca al Mare kaubanduskeskust, ostis ja laiendas Kristiine Keskust, soetas ja müüs Mustamäel asuva Magistrali keskuse ning Leedus Mandarinase keskuse.

“Järgnevad projektid on paberkujul valmis või juba käivitatud ning praegu on sobiv aeg need üle anda. Vastavalt kokkuleppele jään mõnda Cityconi projekti edasi nõustama,” märkis Pops.

Kristiine Keskuse üldpind on 56 800 m2, millest 44 000 m2 moodustab väljaüüritav pind. Aastas külastab Kristiine keskust 7,1 miljonit inimest. Rocca al Mare Kaubanduskeskuse üldpind on 74 600 m2, millest 57 600 m2 on väljaüüritav pind. Aastas külastab keskust 5,5 miljonit inimest.

Citycon on Põhjamaade juhtiv kaubanduskeskuste arendaja ja kinnisvara investeerimisfirma. Koos Kristiine Keskusega omab ja opereerib Citycon kokku 46 kaubanduskeskust Soomes, Rootsis, Norras, Taanis ja Eestis.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757