Autor: Kaubandus.ee • 26. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Omniva hakkab piloteerima kodu juurde paigutatavaid pakikappe

Eesti suurim posti- ja logistikaettevõte Omniva hakkab piloteerima Cleveroni pakikappe ehk kodu-pakiautomaate, et testida seda kui ühte võimalikku tulevikulahendust saadetiste kättetoimetamisel.

Omniva juhatuse esimehe Ansi Arumeele sõnul usub Omniva nn. viimase miili automatiseeritud lahendustesse ning testib selle valdkonna paljutõotavaid innovaatilisi lahendusi. „Kodu juures olev pakikapp on uudne võimalus, kuidas jõuda klientidele lähedale ning pakkuda neile mugavat teenust, kus inimene ei oota pakki, vaid pakk inimest,“ ütles Arumeel. „Pakiautomaatide populaarsus kogu Baltikumis on end juba tõestanud, pakikapp oma kodulähedusega lisab sellele täiendava mugavusastme.“

Esimeses faasis hõlmab Omniva piloot piiratud aadressidele paigaldatud pakikappe Viljandis, kuhu hakatakse tooma koduaadressile kulleriga tellitud saadetisi. Samuti pannakse pakikappi ka piloodis osalevate aadresside postisaadetised (lihtkirjad, perioodika, otsepost), et klient saaks nii posti kui pakid kätte ühest kohast.

„Omniva on innovaatiline ettevõte ja testib mitmeid erinevaid lahendusi, mis võivad klientidele huvi pakkuda ning saadetiste kättetoimetamist lihtsustada. Pakikappide piloodi eesmärk on saada tagasisidet klientide valmiduse kohta teenust kasutada,“ märkis Arumeel.

Eelmisel aastal piloteeris Omniva Tallinnas Kakumäel pakkide kättetoimetamist Starshipi pakirobotitega.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757