Autorid: Indrek Kald, Maarit Eerme • 17. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tele2: Elisa tahab palgaga meile järgi jõuda

Kui Elisa teatas eile, et tõstab teenindajate ja müügitöötajate tasu septembrist 1300 euroni, siis Tele2 juhi Chris Robbinsi sõnul teenivad nende eesliini töötajad juba praegu üle 1300 euro.
Chris Robbins
Foto: Tele2 Eesti

"Äripäeva viimase, 2017. aastal avaldatud palkade TOPi järgi oli keskmine palk Elisas 1687 ning Tele2s 1891 eurot. Eks nad püüavad oma palgad Tele2 töötajate omadele järgi aidata," kommenteeris Robbins.

Tele2 eesliini töötajate palk on praegu keskmiselt üle 1300 euro, aga tipud teenivad ka üle 2000, lisas ta.

Eile teatas Elisa Eesti, et tõstab septembris müügitöötajate, teenindajate ning tehnikute palgad 1300 euroni, kusjuures tipud võivad teenida ka üle 2000 euro kuus. Kokku puudutab palgatõus ligi poolt ettevõtte tuhandest töötajast.

Täna teenib 40% Tele2 eesliini töötajatest 2000 euro ringis palka ja 20% alla 1300. "Kõrgema koormusega esindustes teenitakse vastavalt müügitulemustele rohkem, väiksemates piirkondades vähem. Viimane kord korrigeerisime niiöelda eesliini palkasid sel kevadel ja seda tehakse tavaliselt paar korda aastas," rääkis Robbins.

Chris Robbinsi sõnul ei peaks palgatõus olema seotud kalendriga. "Kui inimene oskuste, vastutuse, kogemuse, panuse, suhtumise või tulemustega on teeninud palgatõusu, siis selleks ei pea ootama mingit kindlat päeva aastas, kui kõigil ühe mõõduga kord mingi perioodi jooksul palka tõstetakse," märkis ta.

Loe lisaks
Elisa tõstab teenindajate ja müügitöötajate töötasu 20% võrra

"Kindlasti hoiame oma palgad selgelt konkurentsivõimelisel tasemel. Meil on teistest operaatoritest madalamad püsikulud, vähem ametiautosid, töötajaid ja bürokraatiat, mis võimaldab palgad kõrgemal tasemel hoida," kinnitas Robbins. Teeme pidevalt ka turuanalüüsi sektori palkadest, lisas Tele2 juht.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070