Autor: Maarit Eerme • 10. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Remmelkoor: Tarbijad vajavad nii tsirkust kui leiba

Pro Kapitali juhatuse liige Allan Remmelkoor rääkis Äripäeva raadio hommikuprogrammis, et nad on T1 Mall of Tallinna ehitusega graafikus, kuid pingeline töö käib. Tema sõnul tuleb tarbijatele pakkuda keskustes nii tsirkust kui ka leiba, aga see ei tohi ühele poole kaldu olla.

Remmelkoor ütles hommikuprogrammis, et hetkel käib peamine töö jaekaupmeestel, kes tegelevad enda müügipindade siseviimistlusega ning kaupluse väljaehitamisega. Samuti on töös üldalade koridorid, tänavad, parkla ehitus.

Keskusesse tuleb ligi 200 kauplust, restorani, kohvikut. „Meie grupi jaoks on see kõige suurem objekt, mis me oma tegutsemise jooksul Balti riikide avame. Ehituse kogumaht on 120 tuhat ruutmeetrit,“ rääkis Remmelkoor.

Tema hinnangul peab uue põlvkonna kaubanduskeskust külastajatele meenutama avarat linnaruumi, mitte suletud tehnilist maja. „Kaubanduse ja kaubanduskeskuste turg on suurte muutuste tuules, kuna tarbijate ootused ja nõudmised muutuvad.“

Remmelkoore sõnul vajavad tarbijad nii tsirkust kui ka leiba, aga see ei tohiks olla liialt ühele poole kaldu. „Kaubanduskeskustesse tullakse ikka siis, kui tarbijale meeldib seal olla - sealne keskkond on mõnus ning meeldiv ja ei tüüta ega väsita,“ ütles ta. Ta lisas, et kaubanduskeskus peab tänapäeval pakkuma inimestele seda, mida läbi nutiseadme osta ei saa. „Need on emotsioonid, kogemus, sotsialiseerumine, võimalus kohtuda inimeste ning võimalus veeta perega rohkem aega. See eeldab seda, et kaubanduskeskuse keskkond oleks mõnus, meeldiv ja mugav.“

Loe lisaks
Vaata, millised kaubamärgid toob T1 Eestisse

Allan Remmelkoor esineb 9. oktoobril Kaubanduse Aastakongressil. Tutvu programmiga SIIN.

Kuula hommikuprogrammis intervjuud Allan Remmelkoorega alates 23:25 - 37:00

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700