• 20.09.18, 09:03
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Opelit hakkab Eestis esindama uus ettevõte

Kui kevadel ostis soomlaste Bassadone Automotive Nordic ära Peugeot` maaletooja Baltikumis, KW Bruuni, siis Opel teatas nüüd, et ka nende uueks esindajaks Baltikumis saab olema Soome firma LänsiAuto OY.
Tammsaare tee 51 kontor ning autode müügiks olevate autode parkimisplats.
  • Tammsaare tee 51 kontor ning autode müügiks olevate autode parkimisplats. Foto: Veiko Tõkman
Muudatused Opeli edasimüügivõrgus olid igati loogilised, sest siiani oli Opeli ametlikuks importööriks Baltimaades Budapestis asuv Opel Southeast Europe, mis oli välja kasvanud omaaegsest General Motorsi (GM) müügivõrgustikust. Teadupoolest müüs GM aga Opeli Peugeot ja Citroeni tootjale PSA-le ning lahkus sisuliselt Euroopast.
See, et PSA soovib nüüd Opeli müügivõrku oma käe järgi ümber korraldada, on pigem asjade loomulik käik.
„Mujal Skandinaavias tegutsevad uued Opeli importöörid juba mõnda aega, nüüd leiti tugev esindaja ka Soome ja Baltimaadesse: LänsiAuto OY ostis ära Soome Opeli importööri Opel Finland OY, saades sealseks maaletoojaks. Tehing sisaldas ühtlasi ka Opeli impordi ülevõtmist Baltimaades,“ lausus Opel Southeast Europe Eesti tegevjuht Marek Vihuri Logistikauudistele.
LänsiAuto on tema sõnul Soomes väga tugev tegija, kes müüb aastas sama palju uusi autosid, kui on Eesti sõiduautode turg kokku, ehk ca 23 000 autot.
Loe pikemalt Logistikauudistest.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 15.10.24, 16:14
Advendikalender: kuidas sai lastele loodud kingikogumikust kõigile mõeldud hitt-toode
Advendikalendrid olid eelmisel sajandil peamiselt lastele turustatud viletsavõitu šokolaadiga kommikarbid, mille aknaid avati igal jõulueelsel päeval, lootuses leida kartongi tagant midagi erilist. Ehk oled tähele pannud, et advendikalendrite valik on poelettidel aga igal aastal järjest mitmekesisemaks muutunud. Oma minikingikogumikega on tulnud turule nii mänguasjatootjad, sokikaupmehed, küünlavalmistajad kui ka ilubrändid.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kaubandus esilehele