Autor: Kaubandus.ee • 27. september 2018

Tarbijakaitseameti ja Tehnilise Järelevalve Ameti ühendamine läbis Riigikogus esimese lugemise

Eile Riigikogus toimunud istungil läbis esimese lugemise valitsuse algatatud eelnõu, mille eesmärk on ühendada seni osalt kattuvaid ülesandeid täitvad Tarbijakaitseamet ja Tehnilise Järelevalve Amet.
Foto: Andres Haabu

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson ütles, et kahe ameti ühendamine aitab tõsta erinevate majandustegevuste järelevalve võimekust, avalike teenuste pakkumist ja lihtsustab inimeste suhtlust riigiga.

„Tarbijakaitseameti ja Tehnilise Järelevalve Ameti igapäevatöö on sageli suhelda samade ettevõtjatega, kuid erinevate nõuete ja küsimuste osas. Soovime muuta riigiga suhtlemise ettevõtjate jaoks lihtsamaks ja tuua riigi kompetentsid ühte majja kokku,“ kommenteeris Simson.

Ühendamet alustab tööd järgmise aasta 1. jaanuarist ja loodav amet jääb täitma kõiki seni kahel asutusel olnud ülesandeid. „See kehtib ka tarbijate kaitse kohta, mis hakkab ametite ühendamisel toimuma samamoodi, nagu inimesed on sellega praegu harjunud. Tarbijad saavad endiselt pöörduda küll uue nime, aga samade ülesannetega ameti poole, kus antakse infot nende õiguste kohta ja aidatakse lahendada erimeelsusi kauplejatega,“ selgitas Simson.

Eile Riigikogus esimese lugemise läbinud eelnõuga viiakse seadustesse sisse muudatused, et oleks võimalik ühendada Tarbijakaitseameti ülesanded Tehnilise Järelevalve Ametiga. Ametite ühendamine lähtub riigireformi üldisemast põhimõttest, milleks on dubleerimise vähendamine riigiametites, ametiasutuste arvu vähendamine ning avaliku teenuse kvaliteedi ja kättesaadavuse paranemine.

Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700