Autor: Maarit Eerme • 10. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata, kes on edukaimad jaekaupmehed

Äripäeva Jaekaubanduse TOPi 2018 võitja on edukas rõivakaupmees Põldma Kaubanduse AS.
Meelis Mandel, Heinar Põldma, Are Altraja, Anti Kalle, Lemmo Tigane
Foto: Urmas Kamdron

Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel küsis Äripäeva jaekaubanduse TOPi kolmandalt kohalt Auto 100 turundusjuhilt Lemmo Tigaselt, kuui palju ostetakse neil 300 000 euroseid autosid sularaha eest. „Me võimaldame seda,“ vastas ta.

Sportland International Groupi omanike Are Altraja ja Anti Kalle, käest uuris Meelis Mandel, et kuidas nad suudavad kaupade hinnad hoida samal tasemel kui Amazon. „Spordikaubanduse turg on globaalne. Ma rääkisin juba 10 aastat tagasi, et hinnad võrdsustavad ja nii see ongi,“ ütles Altraja. Tema sõnul juhib spordikaubandust väike nimekiri brändidest, siis nad teevadki kõik, et turg oleks igas maailma nurgas samade hindadega kättesaadav. „Hind sõltub vaid värskuse ja super local attitudi lisamisest. Meie seda Eestis ja Balti riikides suudame ja need kes seda ei suuda, siis need peavad pakkuma odavamalt.“

Are Altraja ja Anti Kalle
Foto: Urmas Kamdron

Jaekaubanduse TOPi võitja Põldma Kaubanduse omanik Heinar Põldma tänas kõigepealt Äripäeva, enda ettevõtte kõiki töötajaid ning kõiki kliente.

Meelis Mandel küsis Heinar Põldmalt, et kuna nad on perefirma, siis kuidas vallandada pereliiget.„See ei ole võimalik, peret ei saa vallandada. Peres on elulõpuni inimesed sinuga.“ Põldmal oli ka hea meel selle üle, et neile on Soome kliente rohkem tulnud, kuna alkoholi ostja on asendunud elamuse ja kvaliteetsema toote ostjaga.

Heinar Põldma
Foto: Urmas Kamdron

Äripäeva jaekaubanduse TOP 2018

1.Põldma Kaubanduse AS

2.Sportland International Group AS

3.Auto 100 AS

4.Scania Eesti AS

5.OG Elektra AS

Vaata täispikka tabelit ÄRIPÄEVAST.

Kui oled TOPi ettevõte, siis saad tellida ka sertifikaadi SIIT.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757