Autor: Gerli Ramler, Äripäeva kaasautor • 10. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Edukamad hulgikauplejad on metalliettevõtted

Eelmise aasta tulemuste põhjal müüvad kaks edukaimat hulgikauplejat metalle ja metalltooteid.
Foto: Exmet OÜ

Hulgikaubanduse TOPi esikoha pälvis metalli hulgimüügiga tegelev Exmet OÜ. 2009. aasta asutatud ettevõte müüb terastooteid nii Eesti kui ka Euroopa Liidu riikide klientidele. 2017. aastal oli Exmeti konsolideeritud müügitulu 64,7 miljonit, suurenedes eelmise perioodiga 74,3%. Puhaskasum kerkis eelnenud aasta 3,7 miljonilt 4,9 miljonit. Ettevõttes töötas 54 inimest ning tänavu jätkatakse investeeringute tegemist põhitegevuse arendamiseks vastavalt vastuvõetud arenduskavale, selgus majandusaasta aruandest.

1. Exmet OÜ

2. MBR Metals OÜ

3. MN Medical OÜ

4. Estover OÜ

5. Manoir Energy OÜ

Teisele kohal platseerus metallide ja metallimaakide hulgimüügiga tegelev MBR Metals OÜ. Mullu moodustas kaheksa aastat tegutsenud MBR Metals OÜ netokäive 168,95 miljonit ja kasum 4,79 miljonit eurot. Seitsme töötajaga ettevõtte juhtkond on aastaaruandes maininud napilt, et aastal 2018 on plaanis jätkata oma tegevust.

Kolmandale kohale jõudis OÜ MN Medical, mis tegutseb meditsiiniseadmete hulgimüügi, paigalduse ja tehnilise hooldusega. OÜ-l MN Medical on olemas filiaal Valgevenemaal esindustegevuse õigusega ning mullused suurimad turud olid Valgevene ja Venemaa.

Ettevõtte juht ütles Äripäevale, et 2017. aastal saavutatud resultaat oli keskmine, sest kõikide projektidega ei jõutud lõpuni. „Loodame 2018 paremaid tulemusi, sest meile avanesid uued turul. Töötame enamjaolt endiselt nõukogude liidu liikmesriikidega, seega mõjutavad meie tulemusi palju valuutade kõikumised. Eesti turg on väga väike ja kardame poliitilisi otsuseid, mis mõjutavad otseselt meie majandustegevust.”

Ta lisas, et MN Medical OÜ on palju investeerinud personali koolitusse ning samuti uute turgude müügi suurendamisse. Grupi eesmärgiks järgmisel majandusaastal on stabiilse müügikäibe säilitamine ning kasumi teenimine ning Eestis ja muudel riikidel potentsiaalsete tarbijate ehk võimalike ostjate otsimine. MN Medical OÜ peakontoris, kõigis tütarettevõtetes ja esindustes töötab kokku umbes 150 inimest.

Kui oled TOPi ettevõte, siis saad tellida ka sertifikaadi SIIT.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757