Autor: Kaubandus.ee • 15. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti suurim värvikeskus vahetab nime ja laiendab haaret

Värvikeskuste Grupp hakkas alates tänasest kandma ärinime Karl Bilder OÜ ning tegutsema kaubamärgi all Karl Bilder.

„See on olnud väga orgaaniline üleminek,“ ütleb Karl Bilderi juhataja Olle Saare. Saare selgitab, et kuna juba pikka aega ei pakuta klientidele ainult värvidega seotud teenuseid, siis vana nimi ja pakend ei kuulunud enam kokku. „Kuigi me oleme uhked oma värvidele spetsialiseerumise üle, müüme me kõikvõimalikke ehitusmaterjale, mitte ainult värve. Näiteks kipsplaatide müügist kogu Eestis käib umbes kümnendik läbi meie poodide,“ toob Saare näite.

Muutumine Karl Bilder suunas on toimunud juba kümme aastat. „Umbes 2008. hakkasid kliendid ise väga palju küsima värvide kõrvale ka kõiki muid materjale, mida ehitustööks tarvis. Nii olemegi juba kümme aastat tegelikult vaikselt Karl Bilderi suunas liikunud,“ ütleb Saare.

Lõplik otsus muutuseks ei tulnud nii kergelt. „Jah, peab tunnistama, et tõepoolest, meil oli laual päris mitmeid variante, et kuidas ja kas üldse edasi minna,“ ütleb Saare. Tema sõnade järgi mõjutas otsust lõpuks ikkagi see, mis Eesti turgudel laiemalt toimub. „Ei saa jätta märkamata, et meie kauplusi ja ärisid ostetakse järjest välismaalaste poolt üles. Võtame kas või hiljutise Bauhofi tehingu, kus ettevõte läks leedukate omandusse. Rautakesko tegutseb juba ammu Leedu investorite huvides. Ehituse ABC on prantslaste omanduses. Meie ei soovinud müüa. Meie tahtsime, et ehituskaupade sektorisse jääks ka tõsiseltvõetavaid kodumaiseid tegijaid,“ selgitab Saare.

Möödunud suve lõpus avati Tartus Turu 53 aadressil Karl Bilder uusim ja suurim kauplus. Klientide soovil saab sellest kauplusest tellitud kaupa kätte ööpäevaringselt. „Kuulame oma kliente ja partnereid ja tegutseme nende soovidest lähtudes, plaanime kindlasti oma haaret turul tugevdada ja sihime vaikselt ka uusi välisturge,“ vihjas Saare.

Karl Bilder on 1997. aastal asutatud Eesti ettevõte. Karl Bilder kauplused on Tallinnas, Tartus ja Pärnus. Samuti tegutsetakse Läti ja Leedu turul. Karl Bilder pakub Eestis tööd 55-le inimesele ning 2017. aasta käive oli 18 miljonit eurot.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757