Autor: Kaubandus.ee • 25. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Wolt: tulevikus on kodus kokkamine üksnes hobi

Toidukojukande firma Wolt tegevjuht Baltikumis Liis Ristal märkis Vilniuses toimunud konverentsi „Baltic Mobile Congress“ ettekandes, et mitte isegi nii kauges tulevikus saab kodus toidu tegemine olema pigem luksuslik hobi kui igapäevane vajalik kohustus.
Wolti tegevjuht Baltikumis Liis Ristal

Samsungi ellu kutsutud ja mobiiliseadmete mõju majandusele uurival „Baltic Mobile Congress“ konverentsil astus Ristal üles ettekandega, mis arutles selle üle, kuidas mobiilitehnoloogiad on saanud ja on tulevikus veelgi rohkem toidu ja toitlustusega seotud tehnoloogiliste arengute eestvedavaks jõuks.

„100 aastat tagasi oli kõigil kodus õmblusmasin ning enamus kandis enda valmistatud riideid, aga nüüd on õmblemine taandunud eelkõige hobiks. Usun, et sama asi võib juhtuda ka kodus toidu valmistamisega,“ märkis Ristal.

Ristali sõnul on toidutööstus üle maailma muutumas ning restoranide road on üha enam liikumas otse inimeste kodudesse. „Kojukandeteenuse turg võtab Euroopas juba praegu endale ligi poole toidutööstuse tehnoloogiasse pandud investeeringutest. Baltimaades on see kõigest kahe aastaga täielikult muutnud kogu toiduga seotud teenuste valdkonda,“ märkis ta.

„Nutitehnoloogia areng on võimaldanud luua toidutööstuses väga olulist efektiivsust,“ selgitas Ristal. „Euroopa turgudel on inflatsioon ja palgatõusu surve kõrge ning efektiivsete uute tehnoloogiate arendamine on siin edu valemi tähtsaimaks osaks. Praegu saab mobiilist kõigest ühe minutiga esitada tellimuse, maksta ning ka reaalajas jälgida oma saadetise teekonda. Restoranidel aitab see aga muuta oma töökorraldust märksa efektiivsemaks ning maksimaliseerida oma tulud ilma mingite lisainvesteeringuteta.“

Ristal lisas, et kui Euroopa Liit ei sea üles mingeid piiranguid, siis järgmine suurem samm saab olema toiduvedu robotite ning muude isejuhtivate masinatega.

Samsungi eestvõttel esmakordselt toimunud „Baltic Mobile Congress“ tutvustas viimaseid nutiseadmete tehnoloogiaid ja digimaailma uuendusi ning vaatles eelkõige lähemalt nutiseadmete majandusmõju ja tulevikutrende. Oma kogemusi jagasid, tooteid tutvustasid ning tulevikutrendide üle arutlesid mitmed ettevõtted ja eksperdid üle maailma.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757