Autor: Allan Rajavee • 13. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

T1 oli viimane piisk Tallinna kaubanduspindade turul

1Partner kommertskinnisvara juht Kirill Vigul tõdeb, et T1 Mall of Tallinn oli viimane piisk Tallinna kaubanduspindade peekris ja võib põhjustada ülepakkumise.
T1 Mall of Tallinn
Foto: Liis Treimann

“Üürnikelt tuleb viimase aasta jooksul signaale, et poode külastavate inimeste arv on languses. Seni oli jäme ots kaubanduskeskuste omanike käes, kes said valida, keda võtta, kuid nüüd peavad nad ise hakkama nii klientide kui ka üürnike nimel rohkem pingutama. Seetõttu jäävad kaubanduskeskuste üürihinnad järgmisel aastal samale tasemele või tekib isegi võimalus paremate tingimuste üle läbirääkimiseks,” rääkis Vigul.

Baltic Horizon kinnisvarafondi juht Tarmo Karotan ütles, et uusi kaubanduskeskusi ei oota küll enam keegi ja tõenäoliselt ei soostu uute kaubanduspindade rajamist rahastama ka pangad. „Isegi see T1 tehti lõpuks edukalt ära, kuid pangad panevad siinkohal nüüd pidurit, mistõttu ma kasvu lähiaastail ei näe. Samas see võib olla ka hea, sest kaubanduspinnad on justkui valmis Tallinnas,“ leidis ta ning lisas, et ka selles olukorras võib tekkida kaubanduspindade investoritel huvitavaid võimalusi.

Loe pikemat intervjuud Tarmo Karotaniga büroopindade teemal Äripäevast.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757