Autor: Liina Laks • 3. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apranga lubadus uueks aastaks: kasvame 7%

Leedu rõivaste jaemüüja Apranga avaldas 2018. aasta esialgsed müügitulemused. Uuel aastal loodetakse kasvada aga rohkem, kui suudeti mullu.
Apranga käive suurenes eelmisel aastal Eestis 2%.
Foto: Andres Haabu

Ettevõtte 2018. aasta käive ulatus 226,6 miljoni euroni, mida on 2017. aastaga võrreldes 1,7% rohkem. Enim kasvas käive Apranga koduturul Leedus 2,4%, 134 miljoni euroni. Lätis tammus kasv paigal ja jäi 52,7 miljoni euro juurde. Eestis lisandus 2% ning käive ulatus lõppenud aastal 40,2 miljoni euroni.

Möödunud aastal avas Apranga kaheksa poodi, sulges samuti kaheksa poodi ning rekonstrueeris kuus poodi. Kokku on Aprangal 182 kauplust, kusjuures kaupluse pind vähenes aastaga 2% võrra. Kasuminumbrid avaldab ettevõte aga alles majandusaasta aruandes.

Käesolevaks aastaks on Aprangal suured plaanid. "2019. aastal plaanib Apranga Grupp kasvatada käibe 242,6 miljoni euroni ehk 7% suuremaks, kui oli 2018. aastal," teatas Apranga peadirektor Rimantas Perveneckas börsiteates.

Apranga aktsial on seljataga kohutav aasta. Tegu on Balti börside ühe suurima kaotajaga: aktsia odavnes peaaegu 40% ning kaupleb 1,6 eurol.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700